Main Content

Nováčik poriadne zbrojí: Middlesborough kúpil už šesť nových hráčov

sobota, 16. júl 2016 12:41 | Autor: Jakub Vaverka

Nováčik poriadne zbrojí: Middlesborough kúpil už šesť nových hráčov
Nováčik poriadne zbrojí: Middlesborough kúpil už šesť nových hráčov | zdroj: © TASR

Anglická Premier League je najnáročnejšou futbalovou ligou na svete. Dobre to vedia aj u nováčika ligy, Middlesborough. Celok z Riverside Stadium poriadne zbrojí, pred novým ročníkom angažoval už šesť nových posíl.

Portál 90min.com informuje o zatiaľ poslednom nákupe nováčika anglickej Premier League. Middlesborough na svojej oficiálnej stránke potvrdilo príchod obrancu španielskej Valencie Antonia Barragana. Tréner Boro Aitor Karanka prehlásil: „Som veľmi šťastný, že sme ho získali. Je to hráč, o ktorom vieme naozaj veľa, nášmu kádru má čo dať. Je to dobrý futbalista, odohral za Valenciu veľa zápasov. Navyše, pozná túto krajinu, pretože bol členom mládežníckych tímov Liverpoolu.“

Bývalý asistent portugalského trénera Josého Mourinha v Reale Madrid, Aitor Karanka, skladá spolu s klubovými šéfmi naozaj kvalitný tím. Pred Barraganom prišili na Riverside Stadium Viktor Fischer, Bernardo Espinosa, Marten de Roon, Jordan McGhee a Victor Valdés. Jedná sa o hráčov rôznych vekových kategórii a na rôzne pozície, aby bol Karankov tím vyvážený na každom poste. Najhviezdnejším menom je španielsky gólman Victor Valdés, ktorý bol dlhoročnou jednotkou FC Barcelona, pričom naposledy sa nedokázal presadiť v Manchestri United.

Anglická Premier League začína už o mesiac a Middlesborough s posilňovaním kádra rozhodne neskončilo. Ďalšími hráčmi, ktorých by Červení chceli kúpiť sú Neven Subotič a Alvaro Negredo. Srbský stopér z nemeckej Borussie Dortmund je s Boro spájaný už niekoľko dní, o interese o španielskeho zakončovateľa z Valencie sa začalo písať len nedávno. Nováčik anglickej najvyššej súťaže sa netají smelými ambíciami, cieľom by mal byť pokojný stred tabuľky. To je jeden z dôvodov, prečo sa Boro oproti ostatným nováčikom tak výrazne posilňuje.