Main Content

Réway šancu v Montreale zrejme hneď nedostane. Je pripravený aj na AHL

pondelok, 18. júl 2016 10:06 | Autor: Dávid Lech

Réway šancu v Montreale zrejme hneď nedostane. Je pripravený aj na AHL
Réway šancu v Montreale zrejme hneď nedostane. Je pripravený aj na AHL | zdroj: © TASR

Kemp nováčikov Montrealu Canadiens sa blíži k svojmu koncu a čoraz jasnejšia sa zdá byť aj budúcnosť Slováka Martina Réwaya.

V prípravnom kempe nováčikov Montrealu Canadiens jednoznačne dominoval obranca Michail Sergačjov. Celková deviatka tohtoročného draftu nemala popri ostatných hráčoch konkurenciu a spravila veľký dôležitý krok pre vstup do prvého tímu „Habs.“

Sergačjov zatienil aj slovenského útočníka Martina Réwaya, ktorého výkony kanadský celok monitoroval prakticky celý rok a v máji s ním podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. V minulosti odmietol hrať v QMJHL, ktorú prerástol a rozhodol sa pre návrat do Európy, kde mohol výkonnostne i herne rásť medzi seniormi.

Jeho odchod sa mnohým zámorských fanúšikom nepáčil. Rodák z Prahy ale priznal, že je ochotný v novom ročníku nastupovať v AHL. „Keď som sa upísal tímu z Európy, nemohol som hrať v AHL kvôli veku. Neviem, kde ľudia počuli o tom, že som nechcel hrať v AHL, pretože som to nikdy nepovedal. Samozrejme, že chcem hrať NHL, no ak si budem musieť prejsť AHLkou, pôjdem tam,“ cituje slová slovenského reprezentanta web awinninghabit.com.

Jeho najväčšími konkurentmi v boji o miesto v prvom tíme sú ostrieľanejší Sven Andrighetto, Daniel Carr, Charles Hudon či Artturi Lehkonen. Podľa zámorského webu hovorí v prospech Réwaya jeho najväčšia prednosť: „Faktom je, že Réway je presilovkový špecialista, s ktorou tím Canadiens dlhodobo bojuje, s príchodom podobného špecialistu by sa slabina mohla premeniť na výhodu.

Všetko ale nasvedčuje tomu, že miesto v prvom tíme sa pre Réwaya nenájde a nový ročník odštartuje v AHL, kde by mal podľa zámorských odborníkov naplno preukázať svoje prednosti a stať sa ťahúňom farmárskeho tímu St. John Sea Dogs.