Main Content

Marián Hossa krok od hokejovej „nesmrteľnosti''. Sám tomu ale neprikladá veľkú váhu

pondelok, 18. júl 2016 09:44 | Autor: Dávid Lech

Marián Hossa krok od hokejovej „nesmrteľnosti''. Sám tomu ale neprikladá veľkú váhu
Marián Hossa krok od hokejovej „nesmrteľnosti''. Sám tomu ale neprikladá veľkú váhu | zdroj: © TASR

Všetky zraky sa v úvode sezóny budú upierať na Mariána Hossu. Slovenského reprezentanta delí od hokejovej „nesmrteľnosti“ jeden jediný gól.

Doposiaľ sa streliť 500 gólov v NHL podarilo len 43 hráčom. V uplynulom ročníku túto magickú métu pokoril Rus Alexander Ovečkin, ktorý je s 525 presnými zásahmi aktuálne 33. najlepším strelcom histórie súťaže. Medzi „nesmrteľných“ sa čoskoro zaradí aj rodák zo Starej Ľubovne. Od magickej méty ho delí len jeden jediný gól. Sám tomu ale neprikladá veľkú dôležitosť.

Na dosah mal túto métu už v uplynulom ročníku. Strelil v ňom však len trinásť gólov, čo je vôbec jeho najhorší výkon v doterajšej kariére. Vo svojej nováčikovskej kariére zaťažil konto súperových brankárov 15 gólmi. Jeho 33 bodov bol zas druhý najhorší výkon v kariére, čo sa týka kanadského bodovania. Ťažkú hlavu si z toho ale nerobí.

Neobávam sa o to. Aby som povedal pravdu, v lete mi to ani raz nenapadlo. Teraz, keď ste to spomenuli, môžem povedať, že mám celú sezónu pred sebou a verím, že číslo 500 dosiahnem čo najskôr,“ povedal trenčiansky odchovanec pre oficiálny web ligy nhl.com. Zároveň ale priznáva, že sám od seba očakával v sezóne 2015/2016 oveľa viac: „Bol som skutočne blízko k dosiahnutiu vyššej méty ako 13 gólov. Mal som veľa šancí, no puk jednoducho nie a nie vojsť dnu. Samozrejme cítim, že mám na viac, než na 13 gólov. No nechcem sa zameriavať len na útok. Budem hrať ďalej svoju hru a viem, že výsledky sa dostavia.

Podľa najnovších informácií Hossa začne nový ročník ako člen tretej formácie Chicaga Blackhawks. Patrí medzi najskúsenejších hráčov v NHL, v kabíne je mimoriadne obľúbený a výrazne ho rešpektujú aj protihráči a to práve vďaka skvelému tímovému poňatiu hru a zmyslu pre fair-play. Hossa je tímovým hráčom na pohľadanie, čo potvrdil aj svojimi vyjadreniami o možnom trvalom prepadnutí sa v hierarchii klubu. „V zostave nastane niekoľko zmien, pretože náš klub opustilo pár hráčov a taktiež pribudli noví chlapci. Je ťažké povedať, akú úlohu budem mať. Som otvorený akejkoľvek možnosti. Kdekoľvek budem hrať, budem šťastný.

Aj týmto vyjadrením dokázal, že je obrovským srdciarom, čo si uvedomuje aj kouč Joel Quenneville. „Stále je pre tím prínosom, či už hrá proti najlepším hráčom súpera, strelí 13 alebo 20 gólov, stále od neho dostáva veľmi veľa.“