Main Content

Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 18. júl 2016 10:42 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 1. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V prvom kole z favoritov súťaže uspel len Slovan, z popredných mužstiev ho napodobnili Myjava a Ružomberok, pričom príjemne prekvapili Michalovce. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ján Mucha (Slovan) – Belasým naplno zabrali hneď v prvom kole ich dve najväčšie opory a najlepší hráči na svojich pozíciách v súťaži, ktorí zariadili víťazstvo. Z Muchu priam sálala istota, s výnimkou jedného zlého odkopu. Skvele chytil Pirulovi nožničky aj nájazd. Poradil si aj s ďalšími nebezpečnými pokusmi, pri ktorých sa tiež vyznamenal.

Obrancovia

Ľubomír Michalík (Dunajská Streda) – Kapitána DAC-u výrazne pomohol svojmu mužstvo k vyrovnaniu dvojgólového náskoku Žiliny. Najprv využil nedorozumenie Vavra s Volešákom, aby si o chvíľu pripísal aj gólovú asistenciu pri zakončení Vidu. V defenzíve hral tiež veľmi dobre, keď dokázal zastaviť viacero sľubných útokov domácich.

Kornel Saláta(Slovan) – Hneď v úvode odzbrojil Mráza v nájazde, no najlepší defenzívny zákrok kola predviedol v druhom polčase, keď z bránkovej čiary vykopol hlavičku Kratochvíla. Vzápätí sa na druhej strane postaral o gól, keď už jeho hlavička z rohu možno bola za čiarou, no radšej to všetko poistil Soumah, ktorému pripísali gól. Vzadu bol opäť bezchybný a vpredu sa dostal do viacerých šancí.

Vernon De Marco Morlacchi (Michalovce) – Tento argentínsky rodák so španielskym pasom, o ktorého je údajne záujem v Španielsku, ešte proti Trenčínu nastúpil, čo sa ukázalo byť pre výsledok dôležité. Raz v čistej šanci zblokoval Rabiua, no hlavne jeho skvelý pas na Pereza bol základom víťazného gólu domácich.

Stredopoliari

Miroslav Viazanko (Podbrezová) – Železiari z Podbrezovej mali síce proti Trnave prevahu, ale keďže našli iba jediného strelca, nevyhrali. Viazanko na zadnej žrdi zužitkoval výbornú prácu Djordjeviča a otvoril skóre. Tiež pomohol pripraviť niektoré sľubné šance pre spoluhráčov, ale tí v koncovke neuspeli.

Ivan Santiago Diaz (Žilina) – Pomohol k tomu, že Žilina mala proti Dunajskej Strede hernú prevahu. Hlavne v prvom polčase operoval na veľkom priestore a odmenou mu bol góle. Ale aktivitou to možno až prehral, keďže potom akoby nestačil fyzicky. Aj preto išiel v 89. minúte dole, a to za stavu 2:0. Ak by bol na trávniku, možno by domáci minimálne druhý gól nedostali.

Igor Žofčák (Michalovce) – Jeho prestup sa dotiahol iba tesne pred zápasom, ale ako sa ukázalo, bol to najdôležitejší moment z hľadiska výsledku. Žofčák hneď ukázal, že je stále výborný futbalista. S jeho veľkým pričinením boli domáci lepší od Trenčína v strede poľa. A tiež ukázal chladnokrvnú koncovku a otvoril skóre. Koscelníkovi ponúkol ako na podnose gól, ale ten čistú šancu nepremenil.  

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – Hral s veľkou chuťou, bol aktívny a svojimi nábehmi robil hosťom problémy. Na konci prvého polčasu ho síce vo veľkej šanci vychytal Talian, ale na začiatku druhého si všetko vynahradil, keď má minimálne polovičnú zásluhu na víťaznom góle Chriena.

Útočníci

Ľuboš Kolár (Myjava) – Bol prakticky pri všetkom dôležitom, čo sa udialo v Zlatých Moravciach. Strelil dva góly hlavou, pričom hlavne pri tom druhom sa predviedol v skvelom svetle. Vo vysokom šprinte si nabehol na center Dugu, navyše v páde dokázal doraziť svoju prvú strelu, skvelá orientácia! No tiež dostal zbytočnú červenú kartu, ktorou vrátil domácich do hry. Po prvom kole má na konte najviac gólov, žltých a aj červených kariet.

Dávid Škutka (Michalovce) – Aj druhá letná posila Zemplínčanov zabrala naplno. Pri prvom góle odviedol Škutka čiernu robotu, vďaka ktorej sa dostal k dorážke Žofčák, no a pri druhom presnom zásahu už zažiaril naplno, keď neomylne do brány usmernil center Pereza, čím rozhodol o víťazstve nad Trenčínom.

Nikolas Špalek (Žilina) – Bol najaktívnejším hráčom Žiliny. Hral na veľkom priestore a takmer neustále sa snažil zamestnávať obranu súpera. Nacentroval do veľkej šance Paurovi, rozbehol akciu pred prvým gólom a po faule naňho trafil Hlohovský z priameho kopu žrď. Odmenou za výkon mu bol gól na 2:0, ale ten na tri body nestačil.