Main Content

Obrovský záujem o Ardu Turana v anglickej Premier League

pondelok, 18. júl 2016 11:29 | Autor: Jakub Vaverka

Obrovský záujem o Ardu Turana v anglickej Premier League
Obrovský záujem o Ardu Turana v anglickej Premier League | zdroj: © TASR

Turecký kapitán Arda Turan patrí medzi najbojovnejších hráčov vo futbale. Dobre stavaný záložník, ktorý nikdy neuhne zo súboja je momentálne hráčom Barcelony, kde však nedostáva dostatok šancí, preto sa špekuluje o jeho odchode. Veľký záujem o jeho služby badať hlavne v Anglicku.

Arda Turan minulé leto prestúpil do Barcelony z Atlética Madrid a po uplynutí zákazu registrácie hráčov, ktorý Barca musela vydržať, absolvoval vytúžený katalánsky debut. Výkony bojovného Turka v drese Blaugranas neboli zlé, ale futbalová obec sa zhodla, že im niečo chýbalo. Turan si doposiaľ dokonale nezvykol na štýl FCB a jeho minutáž na ihrisku taktiež nie je optimálna.

Arda získal v prvej sezóne s Barcou dve trofeje, avšak zažil sklamanie v Lige majstrov proti svojmu bývalému tímu a nedarilo sa mu ani na Majstrovstvách Európy, kde Turecko skončilo už v základnej skupine. Od konca Eura sa vo veľkom píše o možnom odchode Ardu z Camp Nou. Veľký záujem prichádza hlavne z Anglicka.

Turanovi by britský štýl futbalu mohol sedieť. Sám totiž počas zápasov veľa nabehá, vyžíva sa vo fyzicky náročných súbojoch a nemá problém údery ako dostať, tak aj rozdať. Denník Mundo Deportivo tvrdí, že aktuálne najväčšími záujemcami o Ardove služby sú londýnske celky Arsenal a Chelsea.

Arsenal túži po titule, márne, už vyše desaťročie. Hráč Turanových kvalít by Gunners mohol k vytúženej trofeji priblížiť, navyše, Gunners budú štartovať v prestížnej Lige majstrov. Na druhej strane Chelsea si síce európske poháre nezahrá, avšak prišiel nový kouč Antonio Conte, ktorý je pripravený z The Blues vybudovať ťažko poraziteľnú mašinu. Arda by svojím štýlom hry do Conteho plánov bez pochýb zapadol. Hráčov agent Bulut pre denník  Guardian ale povedal, že turecký kapitán je spokojný v Barcelone a o prestupe inam momentálne neuvažuje.