Main Content

Cristiano Ronaldo je blízko k ďalšej cennej trofeji: Nemá ho kto ohroziť

utorok, 19. júl 2016 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo je blízko k ďalšej cennej trofeji: Nemá ho kto ohroziť
Cristiano Ronaldo je blízko k ďalšej cennej trofeji: Nemá ho kto ohroziť | zdroj: © TASR

Portugalská hviezda Cristiano Ronaldo je veľmi blízko k ďalšej cennej trofeji. Muž, ktorý vyhral v priebehu posledných mesiacov s Realom Madrid prestížnu Ligu majstrov a s Portugalskom vytúžené Majstrovstvá Európy, si tento raz brúsi zuby na individuálny triumf.

Európska futbalová únia UEFA včera zverejnila zúžený menoslov hráčov, ktorí sú nominovaní na cenu Najlepšieho hráča podľa UEFA za sezónou 2015/2016. Na zozname sa objavili waleský reprezentant z Bieleho Baletu Gareth Bale, skúsený taliansky brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon, francúzsky zakončovateľ z Atlética Madrid Antoine Griezmann, nemecký režisér stredu poľa Realu Madrid Toni Kroos, jeho krajan Thomas Muller z Bayernu Mníchov, ďalej kontroverzný portugalský stopér Pepe z kádra Los Blancos, aktuálne údajne najlepší brankár sveta – Nemec Manuel Neuer z Bayernu, uruguajský klenot útoku FC Barcelona Luis Suarez a samozrejme nechýbajú ani najväčšie hviezdy svetového futbalu Lionel Messi (FC Barcelona/Argentína) a Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalsko).

Keď si zhrnieme známe fakty, najväčším favoritom na triumf v súboji o túto cenu je bez diskusie rodák z ostra Madeira Cristiano Ronaldo. Muž s číslom sedem na chrbte sa stal najlepším strelcom uplynulej sezóny Ligy majstrov, keď sa do čierneho trafil až 16-krát, pričom v jeho prospech výrazne hrá celkový triumf v Champions League a taktiež  výhra na Euro 2016 vo Francúzsku. Kontinentálny šampionát je tiež pod záštitou UEFA. CR7 teda vyhral dve najhodnotnejšie súťaže organizované UEFA, pričom v LM bol najlepším strelcom a Portugalsko doviedol k triumfu ako kapitán mužstva.

Keď sa pozrieme na Ronaldových konkurentov, prakticky mu nemá kto sekundovať. Messi či Suarez zažili kvalitnú klubovú sezónu, ale z úspechu s národným tímom sa netešili, Muller, Neuer, Buffon, Kroos či Bale v rozhodujúcich momentoch nedokázali svoje celky pretlačiť do boja o prvenstvo a Antoine Griezmann získal v uplynulom ročníku prívlastok „večne druhý“.  Úspechmi sa teda Ronaldovi môže rovnať iba jeho klubový spoluhráč a krajan Pepe, ale ak sa bude mať exekutíva UEFA rozhodnúť medzi neobľúbeným stopérom alebo jednou z najväčších hviezd histórie futbalu, voľba bude jednoznačná. CR7 sa tak môže čoskoro tešiť na ďalší významný individuálny úspech, minulý rok túto cenu získal Lionel Messi.