Main Content

Sľubujeme si od neho veľa, hovorí o Kempnom generálny manažér Chicaga

utorok, 19. júl 2016 12:19 | Autor: Dávid Lech

Sľubujeme si od neho veľa, hovorí o Kempnom generálny manažér Chicaga
Sľubujeme si od neho veľa, hovorí o Kempnom generálny manažér Chicaga | zdroj: © TASR

Výkony českého reprezentanta vedenie Chicaga Blackhawks sledovalo prakticky celú sezónu. Napokon sa s 25-ročný obrancom dohodlo na ročnom kontrakte. Zatiaľ čo Michal Kempný bojuje v zámorí s angličtinou, manažment „jastrabov“ sníva o tom, akú kvalitnú obranu bude v novej sezóne s prispením posily z KHL mať.

Michal Kempný sa narodil v českom Hodoníne a okrem rodného celku ŠHK Hodonín od kategórie U18 vyrastal na Záhorí v tíme HK 36 Skalica. Jeden duel odohral aj v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Od sezóny 2008/2009 zarezával v Komete Brno, kde mu skvelé výkony vyniesli angažmán v ruskom Avangardu Omsk.

V nováčikovskej sezóne v ruskej nadnárodnej súťaži doslova zažiaril. Z pozície beka pozbieral 21 bodov v 59 stretnutiach, trikrát bol vyhlásený za najlepšieho obrancu týždňa a okrem iného patril na MS v hokeji medzi najlepších hráčov českej reprezentácie. Už v priebehz sezóny ho začali sledovať predstavitelia Chicaga Blackhawks, ktorí sa s ním dohodli na ročnom dvojcestnom kontrakte s platom 700 000 USD. V AHL bude poberať 70 000 USD.

Jeho kariéra tak v posledných dvoch rokoch výrazne naberá na obrátkach. „Môj vývoj bol oneskorený, až v posledných rokoch sa kariéra začala dostávať smerom hore. Začal som o hokeji inak premýšľať. Som zástancom názoru, že bez poriadnej práce nie sú žiadne koláče. Nastavil som si určitú cestu a idem po nej. Nič na tom nehodlám meniť,“ povedal pre sport.cz.

V tíme Chicaga Blackhawks to ale nebude mať jednoduché. Jadro defenzívy dlhoročne patrí hviezdam ako Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a po novom aj staronová tvár z Floridy Panthers Brian Campbell. Okrem spomínaného kvarteta má Chicago pod zmluvou ďalších dvanásť bekov na čele s krajanom Michalom Rozsívalom. „Vždy je lepšie mať v tíme krajana. Dúfam, že mi pomôže a všetko bude v pohode.

Napriek veľkej konkurencii si Kempný verí. Pochvalné slová o ňom totiž šíri aj samotný manažment z „veterného mesta.“ „Veľa si od neho sľubujeme. Má za sebou skvelý rok v Kontinentálnej hokejovej lige a dúfame, že na neho naviaže aj v NHL. S ním by naša obrana vyzerala veľmi silná,“ slová rozplývajúceho sa generálneho manažéra Stana Bowmana pri predstave skladby svojej obrany citoval web nhlnews.cz.

Na ľade sa cíti ako ryba vo vode, väčší problém mu už robí komunikácia s médiami, ktorým sa na začiatku rozhovor neustále ospravedlňuje. „Veľmi sa ospravedlňujem za moju zlú angličtinu, no v škole som sa anglicky neučil a tak to doháňam teraz. Už som mal nejaké doučovania a budem na tom pracovať.

Obrancovia Chicaga Blackhawks pod zmluvou:
Brent Seabrook, Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Brian Campbell, Trevor van Riemsdyk, Viktor Svedberg, Erik Gustafsson, Michal Rozsíval, David Rundblad, Ville Pokka, Gustav Forsling, Carl Dahlstrom, Robin Norell, Dillon Fournier, Michal Kempný, Nolan Valleau, Ernest „Cameron“ Schilling.