Main Content

Analýza a tipy na odvetu 2. predkola ligy majstrov AS Trenčín - Olimpija Ľubľana

streda, 20. júl 2016 08:50 | Autor: Jakub Mihálik

Analýza a tipy na odvetu 2. predkola ligy majstrov AS Trenčín - Olimpija Ľubľana
Analýza a tipy na odvetu 2. predkola ligy majstrov AS Trenčín - Olimpija Ľubľana | zdroj: © TASR

Viacero fanúšikov vidí nášho úradujúceho majstra už v ďalšom predkole Ligy majstrov, no Ľubľana nepustí svoju kožu lacno.

AS Trenčín – Olimpija Ľubľana (20:15)

Úradujúci slovenský majster privíta na žilinskej pôde tím, ktorý pod Dubeň zavítal pred tromi rokmi. Súčasný slovinský majster vtedy na konci júla cestoval do Žiliny s náskokom 3:1 z domácej pôdy, no vedenie v rámci dvojzápasu neudržal a po prehre 0:2 sa kvôli inkasovanému gólu na domácom ihrisku musel s Európskou ligou rozlúčiť.

Dnes do Žiliny cestuje s oveľa horšou východiskovou pozíciou. Doma totiž predviedli katastrofálny vstup do stretnutia, keď už v 32. minúte prehrávali 0:4. V závere zápasu síce dokázali skorigovať na 3:4, no v slovinských médiách sa prevalila obrovská kritika majstrovského tímu, ktorý bude v Žiline chcieť kontrovať. Cez víkend sa na odvetu dokázala Olimpija nabudiť výhrou v domácej súťaži a hrýzť bude určite aj Trenčanov, hoci sú v tipovaní postupujúceho jasným outsiderom.

Trenčania v stredu nemusia hrať a búšiť do súpera, no ich štýl hry presadzuje útočenie, takže ani z ich strany rozhodne nemôžeme očakávať vyslovenú defenzívu, keďže táto taktika by im zaručene priniesla pohárovú smrť. Iniciatívnejší však budú musieť byť hostia, ktorí musia vyhrať minimálne o dva góly. Pri zvýšenom úsilí Slovincov by sa ale mohli presadiť priamočiare typy hráčov, ktorými AS disponuje v podobe útočníka Jangu, či Nigérijčanov Rabiua s Kaluom. Fyzické parametre Jangu spôsobovali obrane Olimpije v prvom zápase obrovské problémy, preto márna nie je ani stávka na to, že tento hráč dá v dnešnom zápase gól (2,80).

Očakávame ofenzívnu partiu z oboch strán, ktorá by mohla priniesť viacero gólov. Veď aj trenčianska obrana v prvých zápasoch sezóny ukazuje, že si na svoje nové zloženie po odchode stopérskej opory Rundiča bude musieť zvyknúť. Cez víkend AS prehral v Michalovciach a aj v Ľubľani naznačil, že skórovať proti Ševelovmu tímu nie je na začiatku sezóny nesplniteľná úloha. Stávku na to, že oba tímy dajú v tomto stretnutí gól nájdete v Tipsporte v kurze 1,66.

Je pomerne náročné tipovať víťaza tohto duelu, pretože pre domáci tím bude víťazstvom aj prípadná remíza, dokonca aj prehra o jeden gól. Ale práve remízu si odvážnejší tipéri môžu vyskúšať pri odhadovaní konečného rezultátu, keďže má najvyššiu hodnotu (kurz 4,30).

Naše tipy:
Janga dá gól (2,80)
Oba tímy dajú gól (1,66)
Remíza (4,30)