Main Content

Bývalého alkoholika si do Chicaga vyžiadali samotné hviezdy tímu

streda, 20. júl 2016 15:24 | Autor: Dávid Lech

Bývalého alkoholika si do Chicaga vyžiadali samotné hviezdy tímu
Bývalého alkoholika si do Chicaga vyžiadali samotné hviezdy tímu | zdroj: © TASR

Jordin Tootoo sa len nedávno dohodol s vedením Chicaga Blackhawks na ročnom kontrakte. Pár dní po tomto podpise vysvitlo, že jeho príchod do veterného mesta majú „za lubom“ samotné hviezdy amerického celku.

Príchod 33-ročného dôrazného útočníka eskimáckeho pôvodu si osobne vyžiadali dve najväčšie opory zadných radov Chicaga Blackhawks Duncan Keith a Brent Seabrook. Prvý menovaný sa na adresu svojho nového spoluhráča vyjadril nasledovne: „Je to skvelý parťák pre šatňu a do tímu prináša mnoho energie – viem o tom, pretože som proti nemu hrával. Nerád chodím dozadu po puky, keď viem, že je na ľade. Vždy je hrozbou, lebo dohráva každý jeden súboj hitom. Myslím, že skvelo doplní náš tím fyzickou hrou. Viem, že fanúšikovia Chicaga radi vidia tvrdé strety v United Center a viem, že práve on ich bude prinášať,“ cituje slová hviezdneho beka web nhl.nbcsports.com.

Dvojica obrancov „jastrabov“ odporučila generálnemu manažérovi Stanovi Bowmanovi, aby si posvietil na dôrazného 173 centimetrov vysokého útočníka. Napokon z toho vzišla ročná zmluva v hodnote 750 000 USD. Obrancovia Chicaga sa s Tootoom zoznámili v Britskej Kolumbii v Kelowne, kde sa zdržiavajú počas leta. Spolu s Jordinom si častokrát vyrazili na golf či do posilňovne.

Obaja hráči napokon dostali „spasiteľský“ nápad pre svoju organizáciu. Priviesť bývalého alkoholika do tímu ako náhradu za odchádzajúceho Andrewa Shawa. Hokejista, ktorého na chrbte zdobí veľké tetovanie, ktoré si sám navrhol si je dobre vedomý svojej úlohy u nového zamestnávateľa: „Každý tím potrebuje dodať iskru. V lige sa pohybujem už niekoľko rokov a viem, čo sa odo mňa žiada. Verím, že nám podarí opäť priniesť do Chicaga Stanley Cup,“ uzatvára miláčik tribún a obľúbenec spoluhráčov.