Main Content

Trio slovenských hokejistov v zámorí terčom prestupových špekulácií

streda, 20. júl 2016 15:53 | Autor: Dávid Lech

Trio slovenských hokejistov v zámorí terčom prestupových špekulácií
Trio slovenských hokejistov v zámorí terčom prestupových špekulácií | zdroj: © TASR

Pred začiatkom novej sezóny NHL 2016/2017 hrozí, že traja slovenskí hokejisti zmenia dres. V zámorí sa živo špekuluje o ich možných výmenách do iných klubov.

Jedným zo Slovákov, ktorí sú vo svojom klube „na odstrel“ je brankár Jaroslav Halák. New York Islanders má vo svojej základni nespočetné množstvo talentovaných brankárov. Výborné výkony navyše v uplynulom ročníku podával Nemec Thomas Greiss z pozície tímovej dvojky. O slovo sa navyše hlási mladík Jean-Francois Berube. V základni talentov navyše na príležitosť čakajú Christopher Gibson, Eamon McAdam, Stephon Williams a Linus Söderström.

Redaktor ESPN Joe McDonald na webe espn.go.com informoval o tom, že vedenie New Yorku Islanders sa vzdalo myšlienky výmeny Travisa Hamonica a priestor pod platovým stropom si chce uvoľniť prestupom Jaroslava Haláka. Odchod 31-ročného brankára s cap hitom 4,5 miliónov USD by výrazne uľahčil platovému stropu klubu a „ostrovania“ by navyše neriskovali stratu jedného zo svojich brankárov pri expanznom drafte bez akejkoľvek náhrady.

Ďalším Slovákom, ktorý by mohol opustiť doterajšie pôsobisko je Zdeno Chára. Kapitán Bostonu Bruins má už 39 rokov a výkonnostne je už istý čas na ústupe. Dobre vedomé si toho je aj samotné vedenie amerického klubu, ktorý má v pláne výrazne omladiť svoj káder. Jednou z možností je odchod rodáka z Trenčína s cap hitom 6 916 667 amerických dolárov.

O odchode najvyššieho muža histórie NHL sa špekuluje už dlho a možno očakávať, že ak by Boston obdržal dobrú ponuku, s výmenou svojho lídra by zrejme neváhal. V lete 2018 sa Chárovi končí zmluva a s veľkou pravdepodobnosťou s vypršaním kontraktu príde aj ukončenie jeho hokejovej kariéry. „Medvede“ potrebujú do tímu priviesť čo najskôr novú tvár do defenzívy, ktorou by mohol byť Kevin Shattenkirk. Web thehockeypress.ca prišiel dokonca so špekuláciou, že slovenský zadák by sa mohol sťahovať do Montrealu Canadiens spoločne s Ryanom Spoonerom za Alexeja Jemelina a Tomáša Plekanca.

Na „odstrel“ vo svojom klube je aj Tomáš Tatar. Detroit Red Wings deklarovalo podpisom zmluvy s Fínom Teemum Pulkkinenom, že s ním ráta do budúcnosti a všetko tak nasvedčuje tomu, že vytúženého obrancu do zostavy budú chcieť priviesť v rámci výmeny za slovenského krídelníka.

Detroit Red Wings prejavuje eminentný záujem o zisk beka Kevina Shattenkirka zo Saint Louis Blues. Opačným smerom by mohol podľa thehockeypress.ca putovať práve rodák z Ilavy. Odchovanec dubnického hokeja by mohol byť lákadlom pre nejeden zámorský celok. Do potencionálneho trejdu by mohol byť zaplatený aj Tatarov krajan Tomáš Jurčo, ktorý zatiaľ márne bojuje o stále miesto v prvom tíme.