Main Content

10 najgólovejších pohárových duelov našich klubov na ihrisku súpera

streda, 20. júl 2016 17:28 | Autor: Filip Chudý

Pred týždňom strelil Trenčín v Slovinsku štyri góly, čím sa zaradil medzi slovenské kluby, ktoré dali v jednom pohárovom zápase vonku najviac gólov. Ktoré vonkajšie zápasy vyšli našim klubom strelecky najlepšie.

FC Porto – Artmedia 2:3


2005 (September 28) Porto (Portugal) 2-Artmedia...by sp1873

V samostatnej histórii strelili naše kluby na ihriskách súperov v pohárovej Európe štyri a viac gólov deväťkrát, preto do top 10 dávame aj jeden trojgólový duel, a to nielen ten najpamätnejší, ale tiež ten, v ktorom sa góly dávali zrejme najťažšie, pričom mali aj obrovskú cenu. Oba tieto kluby boli súpermi v H-skupine Ligy majstrov 2005/06. Prvýkrát sa stretli v druhom hracom kole, keď na portugalskej pôde náš vtedajší majster prehrával už 2:0, ale kontaktný gól do šatne z kopačky Petra Petráša dal duelu nový rozmer. V druhom dejstve otočili výsledok góly Jána Kozáka a Balázsa Borbélyho, čím sa zrodilo jedno z najlegendárnejších víťazstiev slovenského futbalu.

Zostava Artmedie: Čobej – Burák (46. Halenár), Borbély, J. Ďurica, Urbánek -Vaščák, Debnár, Kozák, Fodrek – P. Petráš (79. Staňo) – Hartig (84. Obžera)


Foto: © TASR