Main Content

Rysuje sa veľký návrat Romelua Lukakua do Chelsea?

štvrtok, 21. júl 2016 11:47 | Autor: Jakub Vaverka

Rysuje sa veľký návrat Romelua Lukakua do Chelsea?
Rysuje sa veľký návrat Romelua Lukakua do Chelsea? | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea kúpila v roku 2011 z belgického Anderlechtu talentovaného útočníka Romelua Lukakua. Ten sa však na Stamford Bridge nedokázal presadiť a najprv putoval na hosťovanie, pričom následne bol predaný. O 5 rokov neskôr máme možnosť sledovať deja vu.

Lukaku prichádzal pred piatimi rokmi do Londýna ako obrovský talent, avšak v nabitej zostave Modrých sa nedokázal presadiť a zväčša sedel na lavičke náhradníkov. Odišiel na hosťovanie do West Bromwichu Albion, kde dostával priestor, dával góly a herne sa zdokonalil. Vrátil sa na Stamford Bridge a dostal šancu v UEFA Super Cupe v roku 2013, kde Chelsea ako víťaz Európskej ligy narazila na víťaza Ligy majstrov Bayern Mníchov. Bavori vyhrali v penaltovom rozstrele, pričom kľúčovým okamihom bol premenený pokutový kop Romelua Lukakua.

Nebolo to potvrdené, ale práve tento moment bol jedným zo zlomových v ďalším pôsobení Lukakua na Stamford Bridge. Belgičan vraj požadoval, aby bol útočníkom číslo jeden, s tým kouč Chelsea José Mourinho nesúhlasil. Kremenitý kanonier odišiel na hosťovanie do Evertonu, ktoré sa neskôr zmenilo na trvalý prestup. Lukaku prišiel do Chelsea za 22 miliónov eur, odchádzal za 35. The Blues tak boli v konečnom dôsledku v zisku.

Avšak to sa rýchlo môže zmeniť. Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio tvrdí, že Londýnčania robia všetko preto, aby belgického reprezentanta získali späť. Prestupová čiastka však predstavuje astronomických šesťdesiat miliónov eur. Vyzerá to ale tak, že Chelsea vedená Antoniom Contem bude ochotná Karamelkám z Evertonu ochotná zaplatiť aj takýto balík peňazí.

Objavili sa správy, že Lukaku chce hrávať v budúcej sezóne prestížnu Ligu majstrov, čo by mu síce na Stamford Bridge umožnené nebolo, avšak pred časom zas kolovali informácie, že by Romelu rád v Londýne dokázal, že má požadovanú kvalitu. Interesu Chelsea o Lukakua navráva aj fakt, že The Blues nepochodili u Realu Madrid s ponukou na Alvara Moratu. Biely Balet odmietol za svojho odchovanca 75 miliónov eur, neočakáva sa, že by víťaz Ligy majstrov z roku 2012 išiel s ponukou vyššie.