Main Content

Veľké odhalenie: Hráči Realu Madrid manipulovali španielsku tlač

štvrtok, 21. júl 2016 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Veľké odhalenie: Hráči Realu Madrid manipulovali španielsku tlač
Veľké odhalenie: Hráči Realu Madrid manipulovali španielsku tlač | zdroj: © TASR

Športové médiá hrajú v živote futbalových kluboch veľmi dôležitú úlohu. Každý deň informujú o dianí vo veľkokluboch a v TOP ligách, referujú prestupoch a špekuláciách. Bývalý hráč Realu Madrid prezrádza, že svojho času hviezdy Bieleho Baletu s tlačou manipulovali. Ako?

Britský portál FourFourTwo prináša vyjadrenia niekdajšieho krajného obrancu Cicinha, ktorý sa rozhovoril v interview v jednej televíznej relácii. 36- ročný brazílsky bek, ktorý naposledy obliekal dres tureckého Sivassporu šokoval verejnosť, keď začal hovoriť o manipulácii médií hviezdami Los Blancos.

„Keď Roberto Carlos odišiel, ostal som v klube jediný pravý obranca. Sergio Ramos bol stopér, ktorý občas zaskočil vpravo. Michel Salgado bol treťou voľbou na stopérsky post. Potom Casillas urobil zo Salgada zástupcu kapitána, aby častejšie hrával. Tu sa začalo skupinkovanie. Hovoril mi o tom Julio Baptista,“ zhurta začal Cicinho, ktorý bol niekoľko sezón taktiež reprezentantom brazílskeho národného tímu.

Cicinho, ktorý nikdy nepatril medzi najväčšie hviezdy Bieleho Baletu, pokračoval: „Guti, Salgado, Helguera, Raul, Casillas, to boli lídri skupiny. A tí, čo do skupiny vstúpili sa im museli podriadiť. Oni boli tými, ktorí manipulovali. Vedeli sa dostať pod kožu ako trénerovi tak aj tlači.“

Brazílčan, ktorý hovoril pre brazílsku verziu televízie ESPN dodal jeden konkrétny príklad: „Napríklad, ak odohral Ronaldo zlý zápas, ďalší deň ste sa mohli dočítať, že Raúl je lepší ako on. Raúl by sa však musel narodiť aspoň trikrát, aby mohol skúsiť dosiahnuť jeho úroveň.“

Cicinho na záver hovoril o Michelovi Salgadovi, ktorý sa po príchode do šatne s každým zdravil, avšak s ním nemal najlepší vzťah. Ako sme teda zistili, Los Galacticos mohli navonok vyzerať ako dobre fungujúci mechanizmus, avšak uprostred ťažko poraziteľného tímu situácia rozhodne optimálna svojho času nebola.