Main Content

Bellerín je žiadaný artikel. Veľkokluby môže odradiť jeho astronomická cena

štvrtok, 21. júl 2016 13:20 | Autor: Timotej Gašper

Bellerín je žiadaný artikel. Veľkokluby môže odradiť jeho astronomická cena
Bellerín je žiadaný artikel. Veľkokluby môže odradiť jeho astronomická cena | zdroj: © TASR

Pep Guardiola plánuje na Etihad Stadium výraznú revolúciu, v ktorej by mu podľa plátku Mundo Deportivo mal pomôcť aj ťahúň defenzívy z londýnskeho Arsenalu.

Po Ilkayovi Gundoganovi a Oleksandrovi Zinchenkovi sa „Citizens“ zamerali na tretiu výraznú posilu, tentokrát ale do obranných radov. So zaujímavou správou prišlo Mundo Deportivo, podľa ktorého sú v Manchestri blízko zisku Hectora Bellerína.

Odchovanec barcelonskej La Masie sa v katalánskej metropole nedokázal výraznejšie presadiť a preto v roku 2011 vymenil slnečnú Barcelonu za upršaný Londýn, kde po ňom siahol Arsenal. Už od tínedžerského veku bol Hector stálym členom A-tímu „Gunners“, za ktorý stihol odohrať už viac než 70 zápasov. Stále len 21 ročný rýchlik je v kádri Arsenalu braný ako jeden z najväčších klenotov, keďže prejavuje obrovský potenciál a napriek nízkym skúsenostiam pôsobí v náročnej Premier League veľmi iste.

Rýchlonohý technik púta už dlhšie obdobie veľký záujem a je možné, že klub zmení ešte počas tohto leta. Aj keď je Bellerín viazaný s Gunners až do roku 2019, ponuky od klubov ako Bayern, PSG či Atlético sa budú odmietať veľmi náročne.

Okrem vyššie spomenutých mančaftov je však v hre o španielsku hviezdičku aj Manchester City, ktorý podľa dostupných informácií patrí k najvážnejších záujemcom. Ak by trojnásobný reprezentant „La Roji“ mal náhodou zmeniť dres, výraznú rolu v jeho rozhodnutí zahrá aj fakt, že káder rivala z Manchestru trénuje barcelonská legenda Pep Guardiola.

Bývalý tréner Bayernu Mníchov sa netají obdivom k Bellerínovi a teda je jasné, že by s ním rád aj spolupracoval. Pod svojim krajanom by Hector dostal perfektnú príležitosť posunúť sa vo svojej kariére a taktiež nabrať veľmi cenné skúsenosti.

Britské média prišli včera so správou, podľa ktorej je Bellerínov agent aktuálne na ceste po Európe, aby si vypočul presné ponuky od najvážnejších záujemcov o služby jeho 21 ročného klienta. Pravý bek však lacný nebude, niektoré zdroje dokonca tvrdia o astronomickej čiastke vo výške 51 miliónov eur.