Main Content

Middlesbrough zbrojí ako o život, prichádza hviezdny útočník z La Ligy

štvrtok, 21. júl 2016 14:40 | Autor: Timotej Gašper

Middlesbrough zbrojí ako o život, prichádza hviezdny útočník z La Ligy
Middlesbrough zbrojí ako o život, prichádza hviezdny útočník z La Ligy | zdroj: © TASR

Len máloktorý nováčik v akejkoľvek súťaži vyvíja tak silnú aktivitu na prestupovom trhu ako Middlesbrough. Tím pod vedením trénera Karanku včera oznámil príchod už ďalšej hviezdnej posily, tentokrát ide o známeho strelca.

Kedysi patril klub zo štadiónu Riverside medzi elitu na britských ostrovoch, no postupne jeho hviezda zhasínala. Séria slabých výkonov, časté zmeny trénera či vedenia doviedli „Boro“ až k zostupu do Championship. Tím sa však vzchopil a po rokoch sa opäť vracia do Premier League.

Mančaft prešiel výraznou zmenou hlavne po príchode španielskeho trénera Aitora Karanku, ktorý dokázal celému klubu vštiepiť dávku odvahy, ktorá ho doviedla naspäť medzi britskú futbalovú elitu.

Spomedzi všetkých nováčikov naprieč vyspelou futbalovou Európou je však celá pozornosť venovaná najmä Middlesbrough, ktorý počas letného prestupového obdobia priviedol už 9 posíl. Tím, v ktorom dlhšie pôsobil aj český reprezentant Tomáš Kalas, sa zbrojí na každom poste, čím jasne dáva najavo sezónne ciele.

Medzi tri žrde by sa mal postaviť bývalý brankár FC Barcelona, Victor Valdés, ktorý sa po nepriaznivých rokoch v Manchestri United a Standarde Liege opäť vracia na post jednotky. Ďalšou španielskou posilou sa stal pravý bek respektíve záložník, Antonio Barragán, ktorý už Anglicku v minulosti pôsobil v drese Liverpoolu. Skúsený futbalista strávil posledné roky vo Valencii a pre nováčika Premier League je určite viac než platnou posilou. V strede obrany by mal pomôcť aj reprezentant Kolumbie, Bernardo Espinosa, ktorý naposledy hrával za Sporting Gijon.

Karanka ako správny taktik samozrejme nezabudol poriadne posilniť aj záložné rady. 25 ročný Holanďan Marten de Roon stál „Boro“ až 15 miliónov eur, no jeho nadanie v strede poľa by sa nováčikovi malo rýchlo vyplatiť. Zadarmo na štadión Riveriside prichádza už známy kaliber v Premier League, uruguajský ofenzívny tvorca hry, Gaston Ramiréz.

O ofenzívu by malo byť taktiež kvalitne postarané, keďže za nie veľkú investíciu dotiahlo vedenie mladého Viktora Fischera. Talentovaný Dán stál klub 5 miliónov eur a nielen fanúšikovia Middlesbrough sa tešia na jeho technické finesy a ofenzívny potenciál, ktorý naposledy predvádzal v Ajaxe Amsterdam.

Posledná posila bola ohlásená len včera a určite bola zo všetkých najšokujúcejšia. Španielsky zabijak Alvaro Negredo dobré pozná prostredie Premier League z pôsobenia v Manchestri City, kde dokázal v 49 zápasoch nastrieľať 23 gólov. Bývalý hráč Sevilly či Almerie však prichádza len na ročné hosťovanie z Valencie, čo ale nič nemení na fakte, že pre staronový klub anglickej elity bude každopádne najväčšou oporou.

Okrem hŕstky nových hráčov však netreba zabúdať ani na stálice v drese „Boro“, medzi ktoré patria Stuani, Stewart Downing či Jordan Rhodes.

Nováčika čaká náročná sezóna, no keď sa celý tím spojí, môže z toho byť kľudne príbeh ala Leicester City.