Main Content

Hlasy z kabíny Trnavy po postupe do 3. predkola Európskej ligy

piatok, 22. júl 2016 08:05 | Autor: TASR

Hlasy z kabíny Trnavy po postupe do 3. predkola Európskej ligy
Hlasy z kabíny Trnavy po postupe do 3. predkola Európskej ligy | zdroj: © TASR

Trnava 21. júla (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava postúpili do 3. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017. Vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí 2. predkola zdolali arménske mužstvo Širak Gjumri 2:0 vďaka zásahom Ivana Schranza a Roberta Tambeho, prvý zápas sa skončil remízou 1:1. Zverenci Miroslava Karhana narazia v nasledujúcej kvalifikačnej fáze na rakúsku Austriu Viedeň, ktorá s prehľadom vyradila albánsky FK Kukësi.

Hlasy (TASR, Spartak.tv):

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Splnili sme cieľ. Išli sme do zápasu s tým, že nesmieme inkasovať. V druhom polčase sme strelili dva góly a postúpili. Tešíme sa, že sa nám to podarilo. Darilo sa nám zabrániť im v ich rýchlych brejkoch. Prvý polčas sme začali slušne, ale potom prišla nervozita a boli sme v kŕči. V druhom polčase sme dali gól a potom to z nás spadlo. Ešte nemám bližšie informácie o Austrii, ale urobíme všetko, aby sme boli konkurencieschopní."

Martin Mikovič, kapitán Trnavy: "Postup sa podaril, to bol hlavný cieľ. Prvých 20 minút sme zachytili my, potom sme znervóznili, neviem prečo. V druhom polčase sa to však otočilo. Hovorili sme si, že sa nemáme kam ponáhľať. Bola to výborná robota celého mužstva, že sme neinkasovali. Urobili sme aj radosť našim fanúšikom. Austriu nepoznáme, ale určite to bude výborný klub. Máme to na skok a bude to výjazd aj pre našich fanúšikov. Nemáme sa ich prečo báť."

Ivan Schranz, autor prvého gólu Trnavy: "Zvíťazili sme 2:0, zápas sme zvládli podľa našich predstáv. Treba podotknúť, že súper vôbec nebol ľahký, v úvodnom stretnutí nám robil veľké problémy. Po strelených góloch sa nám hralo jednoduchšie a zaslúžene ideme ďalej. Do odvety sme si priviezli priaznivý výsledok zvonku. V prvom polčase nám chýbali šance, po otváracom zásahu sa to otvorilo."

Anton Sloboda, stredopoliar Trnavy: "Hlavným štvrtkovým cieľom bol postup cez Širak, čo sa nám podarilo. Splnili sme tiež úlohu neinkasovať, aj keď v prvom polčase to nebolo ideálne. Dôležité je, že sme nedostali gól, po zmene strán sme sa zlepšili, vypracovali sme si viacero možností, dve sa skončili v sieti. Myslím si, že sme dosiahli zaslúžené víťazstvo."