Main Content

Kontroverzný agent Raiola prehovoril o možnom prestupe Pogbu do United

piatok, 22. júl 2016 11:01 | Autor: Jakub Vaverka

Kontroverzný agent Raiola prehovoril o možnom prestupe Pogbu do United
Kontroverzný agent Raiola prehovoril o možnom prestupe Pogbu do United | zdroj: © TASR

Nie nadarmo sa hovorí, že futbaloví agenti sú najmocnejšími mužmi vo futbale. Mino Raiola je toho živým dôkazom. Kontroverzný agent, ktorý okrem iného zastupuje Paula Pogbu, hovorí o diskutovanom prestupe Francúza do Manchestru United.

Mino Raiola by mal v týchto dňoch rokovať so zástupcami Manchestru United o Pogbovej budúcnosti. Samotný francúzsky reprezentant však do celej veci aktuálne zapojený nie je, pretože jeho agent ho odmieta otravovať na dovolenke, informuje renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio. Ak 23- ročný záložník skutočne odíde do Anglicka, stane sa z neho najdrahší hráč v histórii futbalu.

Špekuluje sa totiž, že taliansky majster Juventus Turín zaňho zinkasuje až 120 miliónov eur. Zaujímavosťou je, že z tejto čiastky by putovala Minovi Raiolovi provízia vo výške 30 miliónov. Pogba opustil Old Trafford v roku 2012, do Turína odišiel ako voľný hráč.

O diskutovanej prestupovej ságe, ktorá zapĺňa stránky novín už dlhé týždne Raiola prehovoril pre taliansky denník Corriere dello Sport: „Rekordná prestupová čiastka sa ma vôbec nezaujíma. Médiá píšu, že by sme mohli s Pogbom prekonať rekord, no ja som rekordy prekonal už s Ibrahimovičom a Nedvědom.“

Raiola patrí medzi agentskú svetovú špičku, jeho služby využíva niekoľko futbalových hviezd, pričom spolu s Jorgem Mendesom je najuznávanejším agentom v hre: „Chcem pre svojich hráčov to najlepšie, to znamená, že to najlepšie chcem aj pre Pogbu. Neodpovedám nikomu a nehovorím o svojom biznise. Niektoré veci môžu byť diskutované iba s mojimi klientmi. Oni vedia, o čo sa jedná.“

Britské médiá pred pár dňami hlásali, že Pogbov prestup z Juventusu do Manchestru United je hotovou vecou, avšak samotný Raiola na svojom profile na sociálnej sieti Twitter informoval, že dohoda s Red Devils uzavretá nebola a správy z väčšiny médií označil za obyčajné „kecy“.