Main Content

Pamätáte si ako Američan čúral do korčule Datsyuka? Za všetko môže napokon Čech!

piatok, 22. júl 2016 17:03 | Autor: Dávid Lech

Pamätáte si ako Američan čúral do korčule Datsyuka? Za všetko môže napokon Čech!
Pamätáte si ako Američan čúral do korčule Datsyuka? Za všetko môže napokon Čech! | zdroj: © TASR

Počas MS v hokeji 2016 v Rusku svet obletelo video, v ktorom sa tučný Američan vyčúral do korčule Pavla Dacjuka, čo vyvolalo ohromné negatívne ohlasy. Rusi dokonca vyhlásili za informácie o neznámom „páchateľovi“ odmenu milión rubľov. S odstupom času vysvitlo, že za všetko môžu napokon Česi.

Obrovská nechutnosť. Médiá, zvlášť ruské, boli po zverejnení tohto videa mimoriadne pobúrené. Tučný Američan sa mal počas májového svetového šampionátu dostať do ruskej šatne, v ktorej sa vyčúral Pavlovi Dacjukovi do korčule. Ruské médiá vypísali odmenu 1 000 000 rubľov pre človeka, ktorý pomôže identifikovať Američana zo záberov.

Po vyše dvoch mesiacoch napokon vyšla pravda na povrch. Šlo o tzv. „prank,“ ktorý majú za lubom Česi resp. známy český zabávač známy pod pseudonymom „Kazma,“ ktorý vo svojej ONE MAN SHOW na webe stream.cz zverejnil celú pravdu. „Toto video obletelo v posledných týždňoch dokola celý svet a skoro odštartovalo medzinárodný jadrový konflikt,“ hovorí Kazma.

K videu sa vyjadril aj samotný Pavel Dacjuk či Vladislav Treťjak a objavilo sa taktiež vo všetkých ruských médiách. Okrem iného sa o celom incidente vášnivo diskutovalo aj v samotnom zámorí. V Rusku sa hovorilo o tom, že ide o podvod – do ruskej šatne bolo údajne nemožné sa dostať bez akreditácie. Kazma sa o tom presvedčil na vlastnej koži, v oficiálnom oblečení maskota Lajku sa snažil dostať do šance, no po dvoch metroch ho zastavila bezpečnostná služba.

Aj to mu ale stačilo na to, aby si na kameru stihol zachytiť vzhľad šatne ruského tímu. A tak si ju nechal zhotoviť do svojho štúdia v Prahe. Precízna práca jeho tímu spôsobila, že video vyzeralo veľmi reálne. „Tučný Američan“ (taktiež, samozrejme, Čech menom Tomáš) bol navyše ovešaný oficiálnymi predmetmi z MS, ktoré Kazma nakúpil počas svojho pobytu v Moskve na svetovom šampionáte a „čúral“ čistú vodu z fľaše, ktorú mal skrytú v nohaviciach.

Jeden milión rubľov za akékoľvek informácie vedúce k chyteniu páchateľa. No, to je ponuka, ktorú sme si nemohli nechať ujsť. Tak sme tam jednoducho zavolali a nabonzovali sami seba,“ priznáva sa Kazma.

V závere videa, v ktorom Kazma odhaľuje pravdu zároveň dodal: „Vidíte, toto všetko sme robili kvôli jednému jedinému videu natočenom na iPhone. A stálo nás to veľmi veľa! Najlepšie na tom všetkom je, že ten ranec sme dostali naspäť. Milión rubľov je zhruba 400 000 CZK čo +- odpovedá cene tejto fejkovej šatne Takže sme podělali všetky médiá v Rusku a nakoniec sme ich vlastnú hanbu ešte nechali zaplatiť.“