Main Content

Sagan opäť zahltený slovami chvály. Tentoraz ho ospevuje český tímový kolega

nedeľa, 24. júl 2016 13:35 | Autor: Dávid Lech

Sagan opäť zahltený slovami chvály. Tentoraz ho ospevuje český tímový kolega
Sagan opäť zahltený slovami chvály. Tentoraz ho ospevuje český tímový kolega | zdroj: © TASR

Na adresu Petra Sagana počuť z každej strany samé chválospevy. Medzi jeho ďalších „obdivovateľov“ sa zaradil aj tímový kolega z Tinkoffu Roman Kreuziger, ktorý nešetril slovami uznania a chvály.

Meno slovenského cyklistu Petra Sagana v súčasnosti patrí medzi najskloňovanejšie v športovom svete. Niet sa čo čudovať. Piatykrát v rade získal na Tour de France zelený dres a okrem iného bol menovaný za najbojovnejšieho cyklistu celých pretekov. A nik nepochybuje o tom, že toto ocenenie je viac než len zaslúžené, čo potvrdzujú aj slová českého cyklistu Romana Kreuzigera.

Tímový kolega sa včera v predposlednej horskej etape dokázal prebojovať medzi najlepšiu desiatku cyklistov v celkovom poradí. Na siedme miesto pritom stráca len trinásť sekúnd. Kreuziger po pretekoch na svojom twitterovom účte zverejnil obrovskú pochvalu pre Petra Sagana: „To bol teda deň. Peter Sagan je zviera, bez neho by bolo nemožné dostať sa do top desiatky Tour de France.

V rozhovore pre český web sport.lidovky.cz navyše Kreuziger vystrúhal 26-ročnému Žilinčanovi ešte raz obrovskú poklonu: „Musím poďakovať Petrovi, ktorý odviedol v prvých 80 kilometroch etapy neuveriteľnú prácu. Na Colombieri ma takmer odpáral, pretože šiel doslova ako zviera. Mal veľkú zásluhu na tom, že tá naša skupina fungovala, pretože po prvom kopci v nej veľa ľudí neťahalo. Peter tam proste vlietol na špičku a takmer neustále udával tempo. Takže mu patrí veľká vďaka,“ opísal priebeh etapy skúsený 30-ročný rodák z Moravskej Třebovej.

Peter Sagan tak opäť preukázal skvelého tímového ducha, keď už niekoľkýkrát pomohol tímovým kolegom. „Určite. Od Petra nikto nič nechcel, ale on je tímový parťák a keď môže, tak pomôže. To bolo vidieť už v minulých etapách, v ktorých šiel v úniku s Rafom Majkom a dnes aj so mnou. Mať Petra v tíme, to je vždy výhoda,“ uzavrel svoje rozprávanie o svojom kolegovi.

Aj tieto slová uznania od tímového kolegu potvrdzujú, že náš Peter je skutočným športovým fenoménom a v súčasnej cyklistike je veľmi náročné mu nájsť konkurenciu.