Main Content

Formula 1 má po VC Maďarska nového lídra šampionátu

nedeľa, 24. júl 2016 16:05 | Autor: TASR

Formula 1 má po VC Maďarska nového lídra šampionátu
Formula 1 má po VC Maďarska nového lídra šampionátu | zdroj: © TASR

Budapešť 24. júla (TASR) - Britský pilot Lewis Hamilton z tímu Mercedes triumfoval na Veľkej cene Maďarska F1, vďaka čomu sa dostal na prvé miesto priebežného poradia šampionátu majstrovstiev sveta.

Na okruhu v Hungaroringu skončil na druhom mieste jeho tímový kolega Nemec Nico Rosberg a tretí prišiel do cieľa Austrálčan Daniel Ricciardo na Red Bulle. 

Štart vyšiel najlepšie Hamiltonovi, ktorý sa dostal pred Rosberga a z prvého miesta udržal aj Ricciarda s Verstappenom. V pokojnom úvode zaujali problémy Buttona s rýchlosťou, pre ktoré sa prepadol na spodné pozície. Räikkönen úspešne začal so stíhacou jazdou, oproti ostatným pilotom mal odlišnú stratégiu a bez väčších problémov sa dostal na bodovacie pozície. Od 15. kola sa miešalo poradie, keď začali prvé zastávky u mechanikov. Zlú stratégiu zvolili v Red Bulle, Verstappen sa prepadol až na piate miesto, kde odrážal dlhšie útoky Räikkönena.

Najnáročnejší okruh na predbiehanie v seriáli MS priniesol len minimum manévrov, aj to skôr na zadných priečkach. Vzruch prišiel až v 57. kole, keď Räikkönen skúšal prejsť cez Verstappena, ale nakoniec sa to skončilo drobnými úlomkami z monopostu fínskeho jazdca. V závere sa bojovalo o tretie, resp. piate miesto, ale nikomu sa už nepodarilo vylepšiť pozíciu pred cieľovou šachovnicou. Hamilton si prípisal tretie víťazstvo za sebou, celkovo 40., za ním prišiel do cieľa tímový kolega Rosberg a s tretím miestom môže byť spokojný Ricciardo.