Main Content

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 25. júl 2016 13:03 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po druhom kole je jediným stopercentným klubom už len Slovan, ktorý si na svoje konto pripísal druhé víťazstvo v sezóne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Hruška (Myjava) – Kopaničiari cestovali do Podbrezovej v oklieštenom zložení, čo sa na ich hre prejavilo. No nakoniec aj tak získali cenný bod, na čom má veľkú zásluhu ich brankárska jednotka. Hruška v nájazdoch vychytal Viazanka a Peševského, pričom si poradil aj s ďalšími streleckými pokusmi domácich.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Smerom dopredu bol Žiline oporou, pričom oproti druhej strane aj smerom dozadu. Neraz sa snažil ísť s útokom a odmeny sa dočkal v druhom polčase, keď po jeho centri padol víťazný gól. No pri trochu šťastia mohol rozvlniť sieť aj sám, keďže sa dostal aj ku koncovke.

Martin Luberda (Prešov) – Tento vysoký stopér sa zatiaľ ukazuje v dobrom svetle, čo potvrdil aj vo východniarskom derby. Hosťujúcemu Škutkovi, o ktorého sa mala oprieť hra hostí, prakticky vôbec nič nedovolil. Luberda dobre čítal hru, vyhrával osobné súboje a aj vďaka nemu má Prešov prvý bod a prvé čisté konto.  

Denis Horník (Trnava) – Hoci nastúpil na pre seba menej typickej pozícii ľavého obrancu, aj z nej dokázal domácim výrazne pomôcť k víťazstvu. Bol totiž pri oboch góloch Trnavy. Na prvý ideálne nacentroval Ederovi, pred druhým spadol v pokutovom území a pískal sa pokutový kop, ktorý rozhodol o trnavskom víťazstve.

Kingsley Madu(Trenčín) – Možno aj jeho rozlúčka s trenčianskym dresom, keďže je otázne, že po OH sa do klubu ešte vráti, dopadla veľmi dobre. Madu sa chcel ukázať v pozitívnom svetle, čo sa mu podarilo. Za svoju aktivitu bol odmenený v závere, keď prihral na gól Kaluovi.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Žilina) – Zrežíroval víťazstvo Žiliny na Ružomberkom, keď bol pri všetkých troch góloch svojho mužstva. Na prvé dva prihral, keď dvakrát z krajov ihriska ideálne našiel pred bránou Otubanja, no a víťazný už strelil sám, keď sa ocitol v ideálnej streleckej pozícii po centri Mabouku.

Richard Lásik (Slovan) – Ako jeden z mála sa nebál postaviť pred mikrofóny po hanbe v Jelgave, pričom proti ViOn-u ukázal aj na trávniku, že má záujem to aspoň trochu napraviť. Mal veľkú chuť do hry, operoval takmer po celom ihrisku a odmenou mu bol gól, pričom sa zapojil ešte aj do prvej gólovej akcie stretnutia.  

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Výraznou mierou pomohol Trenčínu k bezproblémovému víťazstvu nad Senicou. Strelil z voleja ukážkový prvý gól a onedlho rozbehol aj druhú gólovú akciu, ktorá bola tou potrebnou poistkou, po ktorej už bolo takmer jasné, že Trenčín získa prvé body v sezóne. 

Útočníci

Mitchell Schet (Slovan) – Pre obranu hostí bol neustálou hrozbou. Stretnutie mu chutilo a neraz sa dokázal individuálne presadiť až do pokutového územia, len spolupráca so spoluhráči pri nábehoch ešte nie je stopercentná. Svoj presný zásah zaznamenal presnou strelou spoza šestnástky a pridať mohol aj ďalšie.   

Yusuf Otubanjo (Žilina) – Nigérijský útočník mal vydarenú premiéru v žilinských farbách. Ružomberskí obrancovia ho nemali odkiaľ poznať, možno aj preto ho podcenili a dávali mu neuveriteľne veľa priestoru. A to tento útočník využil na dva strelené góly, hoci tých mohlo byť podstatne viac.

Samuel Kalu (Trenčín) – Mladý Nigérijčan bol pre senickú obranu veľkou hrozbou, ktorú tá nakoniec ani nezvládla. Po jeho centri padol otvárací a zároveň aj víťazný gól. A Kalu bol nielen pri otvorení skóre, ale aj pri jeho zavretí, keď sám peknou strelou po prihrávke krajana Madua spečatil výsledok na 3:0.