Main Content

FOTO: Viaceré kluby menili svoje logo: Poprad, Martin, Bystrica, Florida, Toronto aj Manchester City

utorok, 26. júl 2016 11:54 | Autor: Martin Gregor

FOTO: Viaceré kluby menili svoje logo: Poprad, Martin, Bystrica, Florida, Toronto aj Manchester City
FOTO: Viaceré kluby menili svoje logo: Poprad, Martin, Bystrica, Florida, Toronto aj Manchester City | zdroj: © TASR

V priebehu posledného obdobia zmenili logo viaceré nám známe kluby. Najnovšie tak spravila Banská Bystrica, no zďaleka nebola jediná. Svoj „imidž“ zmenili aj ďalšie kluby z Tipsport ligy, NHL, či Premier League.

Len včera zverejnili nové logo klubu v Banskej Bystrici."V starom logu bol zobrazený baran so sklonenou hlavou, čo už podľa nášho názoru dostatočne nevyjadruje emócie, vlastnosti a filozofiu klubu. Preto sme sa rozhodli urobiť radikálny krok vpred a výsledkom je nový výraz bystrického baran,“ prezradil TASR dôvody zmeny riaditeľ banskobystrického klubu Michal Longauer.

Štyri dni predtým sa k podobnému kroku rozhodli v Poprade. Niektorí fanúšikovia tvrdia, že kamzík v novom vzhľade vyzerá nahnevane. Reakcie sú po väčšinou však pozitívne, čo je však logické, nakoľko túto alternatívu si v hlasovaní vybrali samotní fanúšikovia.  ,,Vážení fanúšikovia, predstavujeme vám logo, s ktorým odštartujeme nový a dynamický začiatok popradského hokeja. K dnešnému dňu získal tento návrh najviac hlasov v ankete. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí hlasovali o návrhoch loga a prispeli svojimi názormi. Už čoskoro vám oficiálne predstavíme kompletný dizajn manuál HK Poprad," napísal klub na svojej oficiálnej facebook stránke.

Logo sa menilo v rámci Tipsport ligy aj v Martine. Klub z Turca bol k tomu donútený z časti aj stratou generálneho sponzora Mountfield, ktorého meno figurovalo aj v názve klubu. Kým v minulej sezóne to vyriešili tak, že meno sponzora odstránili z loga, ktoré ostalo pôvodne, teraz už vyrukovali s úplne novým riešením. ,,Logo vychádza z erbu mesta, pod ktorým sme už odohrali posledné playoff zápasy, ale je trochu upravené pre potreby nášho klubu. Dúfame, že sa nám pod týmto pekným logom bude v novej sezóne dariť," napísali Martinčania na svojom facebooku.

V novej hokejovej sezóne si budú musieť hokejoví fanúšikovia zvykať aj na nové logá klubov NHL – konkrétne Toronta Maple Leafs a Floridy Panthers. Na rozdiel od pozitívnych reakcii na zmeny loga Martina, Popradu či Banskej Bystrice, tie v zámorí až také pozitívne nie sú. Pôvodné logo Floridy bolo nadčasové a zmena sa väčšine fanúšikov nepáči.

Toronto zas vymenilo robustne tradičné jednoduché logo za  akúsi jeho komplikovanú "vynoveninu".


Zaujímavou zmenou prešiel anglický veľkoklub Manchester City, ktorý oznámil zmenu svojho loga už v decembri minulého roku. V tomto prípade išlo nepochybne o správny krok.

Napíšte váš názor na tieto zmeny do diskusie. Ktoré kluby urobili podľa vás správne a ktoré krok vedľa?