Main Content

Zvolenčania skúšajú zaujímavých mladíkov z Ruska a Česka

streda, 27. júl 2016 09:10 | Autor: TASR

Zvolenčania skúšajú zaujímavých mladíkov z Ruska a Česka
Zvolenčania skúšajú zaujímavých mladíkov z Ruska a Česka | zdroj: © TASR

Zvolen 26. júna (TASR) – HKM Zvolen získal na skúšku viacero domácich, ale aj zahraničných hokejistov.

Najbližšie týždne budú pod Pustým hradom trénovať nielen talentovaní mladí odchovanci, ale aj akvizície zo Slovenska, Česka a Ruska.

V obrane o miesto v zostave zabojujú najmä 25-ročný Rus Fjodor Chrapak z Chabarovska, ktorý naposledy pôsobil v Sachaline (Asia League) a 20-ročný Slovák Lukáš Dubeň z Považskej Bystrice, bývalý člen reprezentácie do 18 rokov.

"Sám som zvedavý, čo ukáže ruský obranca Chrapak, pretože ide o praváka a takého potrebujeme. Veľa si sľubujem od Dubeňa, keďže hral dobre v Považskej Bystrici a bol v mládežníckej slovenskej reprezentácii. Bol by som rád, ak sa prebojuje do A-tímu náš odchovanec Michal Ivan. Začal s nami trénovať, ale črtá sa mu štúdium vo Švédsku, kde by aj hral, takže uvidíme ako sa to všetko vyvinie," prezradil pre TASR tréner Zvolena Josef Turek.

Kouča teší aj konkurencia v útočnej formácii. Na skúšku prišli bratia Ondrisovci z Trenčína, pričom starší 19-ročný Nino pôsobil vlani vo Fínsku v TPS 20 a mladší 17-ročný Tomáš v domácej Dukle na Slovensku. V dobrom svetle by sa chcel predviesť rodák z Moskvy, 21-ročný Dmitrij Abramov, ktorý prichádza do Zvolena od mládežníkov Barysu Astana (MHL). Ďalším novicom je 24-ročný center Jan Křivohlávek. Tento odchovanec Havířova prichádza z Ústí nad Labem, pričom pôsobil v mládežníckych českých reprezentáciách. Zvolenčania ešte skúšajú 24-ročného Valerija Kňazeva. Ide o ruského hokejistu, odchovanca pražskej Sparty, ktorý odohral 33 stretnutí v ruskej KHL za Sibir Novosibirsk. Neznámy nie je ani 26-ročný odchovanec z Třinca Petr Řezáč

"Teším sa na týchto hráčov. Napríklad na Křivohlávka, ktorému síce pôsobenie v Brne nevyšlo, ale v dobrom svetle sa predviedol v Třebíči. Máme v tíme aj domáceho odchovanca Ivana Jakubíka, ten bol vlani najproduktívnejším slovenským juniorom, takže dostane priestor a šancu. Řezáč absolvoval prípravu vo Vítkoviciach, kedysi bol veľmi produktívny v Slovane Bratislava, potom sa jeho kariéra trošku zastavila, takže uvidíme, či sa mu podarí reštart vo Zvolene, podobne ako u Křivohlávka. Vyskúšame i nášho odchovanca Tatára, ktorý bol v dvadsiatke Ernesta Bokroša, je to silový a skôr defenzívnejší typ útočníka. Priestor určite dostane Kňazev, bol veľmi produktívny v Senici a aj predtým v kariére dosahoval dobré výkony. Snáď nás niekto zaujme a podpíšeme s ním profesionálnu zmluvu," verí Turek.

Zvolenčania po odchode trojice útočníkov Kamil Brabenec, Jan Semorád (Nové Zámky) a Tomáš Škvaridlo (Detva) získali nateraz do svojich radov obrancov Denisa Reháka z Trenčína, Tomáša Valentu z Olomouca a útočníkov Laurisa Bajarunsa z Banskej Bystrice a Davida Hrušku zo Slávie Praha.