Main Content

Neberte nám Messiho!

utorok, 26. júl 2016 08:55 | Autor: Jakub Mihálik

Neberte nám Messiho!
Neberte nám Messiho! | zdroj: © TASR

Majú sa Messiho fanúšikovia obávať, že s novým výzorom prichádza aj "nový" Leo?

Stĺpček Jakuba Mihálika

Minule som sa v aute viezol s dvoma ľuďmi, ktorých som až tak nepoznal. Zatiaľ, čo so spolucestujúcim-mužom som našiel rýchlo spoločnú tému – futbal, nepodarilo sa nám zozačiatku zapojiť do rozhovoru aj spolucestujúcu – ženu.  A tak, aby som premostil, spýtal som sa jej, či nepozerá futbal aspoň kvôli tomu, že by sa jej páčili futbalisti. 

„Takže sa ti nepáči žiadny Šesták, Giroud alebo Ronaldo?,“ chytal som sa poslednej komunikačnej slamky. „Nie, tí nie. Ale keď tak rozmýšľam, tak Messi je sympaťák,“ prekvapila ma nakoniec. „Vyzerá taký rodinný typ. Nie ako sukničkár, ktorého zaujíma len to, ako vyzerá.“

Hoci futbal nesledovala, vystihla presne obraz, ktorý za posledných desať rokov Lionel Messi okolo seba vytvoril. Futbalista, ktorý sa oženil so svojou kamarátkou z detstva, nie so žiadnou modelkou, herečkou, playmate alebo inou „celebritou“. Vždy utiahnutý, nikdy sa nesnažiaci o škandály a totálne sa sústrediaci na futbal. Tak ho vnímali fanúšikovia. To ho odlišovalo od ostatných. Kvôli tomu ho mali ľudia radšej ako iných. Hoci slávny ako málokto na svete, pôsobil ako človek od susedov, nie ako marketingový produkt. 

Nevidím mu do hlavy, takže nemôžem hodnotiť. No zdá sa mi, že Messiho poradcovia v poslednom čase trochu zatlačili na iné ako jeho futbalové prejavy. Možno kvôli tomu, že napriek väčšiemu počtu Zlatých lôpt a trofejí, je stále o čosi menej sledovaným (facebook,twitter) a menej  marketingovo využívaným futbalistom ako Cristiano Ronaldo. 

Inak si neviem vysvetliť tú zmenu vo výzore Lionela Messiho. Najprv tetovania, potom „hipsterský“ plnofúz a naposledy blonďavý preliv, ktorým nadviazal na Aarona Ramseyho a ďalších futbalistov, ktorí ako keby kopírovali jeden druhého. 

Toto nie je Lionel Messi. Možno krátkodobo blonďavé vlasy predajú nejakú značku. Možno môžeme dúfať, že tieto zmeny pomôžu futbalistovi nájsť novú motiváciu po sklamaniach v reprezentácii či so súdom kvôli daniam. Len dúfam, že to nie je znak nového Messiho, ktorý sa zaradí do davu futbalistov, dbajúcich viac o to, s akým novým módnym výstrelkom prídu, ako o svoje výkony na ihrisku. Množstvo jeho fanúšikov chce späť starého dobrého „chlapca odvedľa“. Nie marketingovú figúrku.