Main Content

Trenčín v stredu zabojuje o historický postup (predpokladané zostavy)

utorok, 2. august 2016 11:05 | Autor: TASR

Trenčín v stredu zabojuje o historický postup (predpokladané zostavy)
Trenčín v stredu zabojuje o historický postup (predpokladané zostavy) | zdroj: © TASR

Bratislava 2. augusta (TASR) - S jednogólovým mankom a snahou popasovať sa o historický úspech v najprestížnejšej klubovej súťaži nastúpia futbalisti AS Trenčín na stredajšiu odvetu 3. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017 na ihrisku Legie Varšava.

Slovenský šampión v prvom súboji na štadióne MŠK Žilina síce prehral 0:1, ale favorizovanému poľskému majstrovi bol vyrovnaným súperom a aj preto je výsledok dvojzápasu stále otvorený.

Trenčania boli pred týždňom pod Dubňom aktívnejší, mali viac z hry, ale doplatili na nepremenené šance. Efektívni hostia využili jedinú vážnejšiu príležitosť a zásluhou presného zásahu maďarského kanoniera Nemanju Nikoliča si zo Žiliny odviezli výhru 1:0. V odvete na varšavskom Štadióne poľskej armády tak budú vo výhode.

Zverencom Martina Ševelu generálka na stredajší duel nevyšla. V domácej Fortuna lige si vybrali slabšiu chvíľku, keď v sobotňajšom stretnutí 3. kola prehrali na ihrisku Zlatých Moraviec 0:3. Kouč Ševela sa rozhodol šetriť dvojicu opôr Ibrahim Rabiu, James Lawrence, útočník Rangelo Janga odohral len prvý polčas. V bráne opäť dostal príležitosť len 20-ročný Adrián Chovan, ale po troch góloch v jeho sieti možno Ševela siahne v odvete po skúsenejšom Igorovi Šemrincovi.

"Nepodarilo sa nám nadviazať na výborný výkon proti Legii. Zlyhali sme v disciplíne pri osobnom bránení. Zápas ovplyvnila asi aj čiastočná únava. Ešte nie sme také veľké mužstvo, aby sme po sebe zopakovali takéto výkony. Je to skúsenosť a veľká škola. Nedá sa viezť na vlne, ale treba ukázať túžbu a srdce," vravel po sobotňajšom dueli trenčiansky kormidelník.

Dvojnásobného majstra SR čaká v poľskej metropole náročný súboj. Legia má v úvode sezóny solídnu formu, v uplynulých štyroch zápasoch inkasovala spolu len dva góly. Tím albánskeho trénera Besnika Hasiho v sobotu zdolal Wislu Plock 3:2, hoci prehrával už 0:2. Aj Hasi pred stredajšou odvetou LM nezaradil do základnej zostavy niekoľko opôr. Proti Wisle absentoval poľský reprezentant Michal Pazdan, jeho kolega z národného tímu Tomasz Jodlowiec nastúpil na záverečných 20 minút, kanonier Nikolič odohral poslednú pätnásťminútovku. Napriek tomu Legia vyhrala a dosiahla prvý triumf v novej sezóne domácej Ekstraklasy.

"Som spokojný s troma bodmi a gratulujem svojmu tímu za to, že ukázal charakter a bojovné srdce. Môžete vidieť, že naša forma rastie. V stredu nás čaká veľmi dôležitý zápas, som rád, že niektorí hráči si dnes mohli oddýchnuť," konštatoval Hasi.

Odvetný duel 3. predkola Ligy majstrov Legia Varšava - AS Trenčín je na programe v stredu 3. augusta s úvodným výkopom o 20.45 h. Na 30-tisícovom Štadióne poľskej armády ho ako hlavný arbiter povedie Vladislav Bezborodov z Ruska.

Liga majstrov UEFA 2016/2017 - odveta 3. predkola:

Legia Varšava - AS Trenčín

/streda 3. augusta - 20.45 h, prvý zápas: 1:0, rozhoduje: Bezborodov, Rus./

predpokladané zostavy:

Legia: Malarz - Bereszynski, Lewczuk, Pazdan, Brzyski - Jodlowiec, Kopczynski, Moulin - Aleksandrov, Nikolič, Kucharczyk

AS: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Udeh, Holúbek - Lawrence - Kalu, Rabiu, Bero, Bala - Janga