Main Content

Posila Chelsea Kanté odmieta porovnania s legendou: Som sám sebou

piatok, 5. august 2016 09:07 | Autor: Jakub Vaverka

Posila Chelsea Kanté odmieta porovnania s legendou: Som sám sebou
Posila Chelsea Kanté odmieta porovnania s legendou: Som sám sebou | zdroj: © TASR

V máji sa stal majstrom Anglicka a zapísal sa do histórie s Leicestrom City. V júli sa jeho srdce rozpolilo na dve polovice, keď Francúzsko prehralo vo finále domáceho Eura. N´Golo Kanté, jeden z objavov minulej sezóny Premier League sa nevie dočkať nového ročníka. Už v drese Chelsea.

Francúzsky stredopoliar, ktorého pred rokom takmer nikto nepoznal je momentálne najväčšou letnou posilou anglického majstra z roku 2015.  Jeho rozhodnutie vymeniť majstrovský Leicester, v drese ktorého si mohol vyskúšať vytúženú Ligu majstrov, za Chelsea ,ktorá bude v európskych pohároch chýbať, je v Británii veľmi diskutované. Kanté si však stojí za svojím. Vie, prečo na Stamford Bridge prestúpil. Chce dlhodobý úspech.

O jeho služby sa bili prakticky všetky európske veľkokluby. Obrovský záujem mal hlavne úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid, vo veľkom sa spomínal aj Manchester United. Kanté sa však rozhodol pre celok zo Stamford Bridge. Veľkú rolu v celom transfere zohral nový tréner Chelsea Antonio Conte, ktorý s N´Golom ráta do základnej zostavy.

Samotný Kanté je porovnávaný so svojím legendárnym krajanom Makelelem, ktorý sa svojho času v Chelsea preslávil a dokonca po ňom bola pomenovaná aj pozícia na ihrisku: „V Chelsea bolo veľa francúzskych záložníkov, ktorí si zvolili vlastný štýl, ja som sám sebou. Dúfam, že pre The Blues urobím dobré veci,“ začal behavý Francúz pre denník The Sun.

Člen strieborného tímu Les Bleus z Euro 2016 pokračoval: „Videl som hrať Makeleleho za národný tím, v klube som ho príliš nesledoval. Nechcem byť rovnaký, ako iný hráč. Chcem byť svojský a zapracovať na sebe ako hráč Chelsea.“

A ako Kanté zvládol prestup do kádra víťaza Ligy majstrov z roku 2012? „Som niekto, kto je pomerne tichý. Keď však spoznám ľudí, som sebaistejší. Niektorí hráči tu hovoria po francúzsky, čo je dobré pre integráciu. Potrebujem však hovoriť angličtinou, aby som sa dohovoril so zvyškom mužstva. Moja angličtina sa zlepšuje, niečo som sa naučil v Leicestri, niečo predtým v škole. Všetkému však stále nerozumiem.“