Main Content

Real Madrid ponúka za Alabu 65 miliónov eur. Koľko chce Bayern?

piatok, 5. august 2016 09:10 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid ponúka za Alabu 65 miliónov eur. Koľko chce Bayern?
Real Madrid ponúka za Alabu 65 miliónov eur. Koľko chce Bayern? | zdroj: © TASR

Rakúsky obranca David Alaba patrí počas prebiehajúceho letného prestupového obdobia medzi najžiadanejších futbalistov na trhu. Krajný bek Bayernu Mníchov je jedným z najkvalitnejších hráčov na svojom poste. Obrovský interes o jeho služby má hlavne Real Madrid.

Úradujúci víťaz Ligy majstrov sa o Alabov možný prestup informuje od konca minulej sezóny, čo je už niekoľko mesiacov. Vedenie bavorského giganta je ale neoblomné a svoju oporu základnej zostavy nechce pustiť. Biely Balet mal Bayernu postupne ponúknuť až 50 miliónov eur, ale celok z Allianz Areny nesúhlasil.

Portál 90min.com odvolávaný na správy zo Španielska v týchto dňoch tvrdí, že Real Madrid svoju snahu o rakúskeho reprezentanta ešte nevzdal. Biely Balet na čele s kontroverzným prezidentom Florentinom Perezom údajne Bayernu nedávno  predložil ponuku vo výške 65 miliónov eur.

Bavori však lukratívny obchod odmietli, za Alabu podľa zverejnených informácií požadujú až 80 miliónov eur. Momentálne je nejasné, či bude Real Madrid ochotný ponúknuť do konca letného prestupového obdobia až osemdesiat miliónov. Skôr sa však predpokladá, že Los Blancos od svojej transferovej snahy upustia.

Jednou z možností celku z hlavného mesta Španielska je vraj okrem astronomickej čiastky aj ponúknutie aktuálnych 65 miliónov a k tomu stopéra Pepeho. Portugalského stredného obrancu by následne v zostave Realu nahradil talentovaný Francúz Raphale Varane. Alabu chce Perez, chce ho aj tréner Zinedine Zidane. Kormidelník Bayernu Carlo Ancelotti to veľmi dobre vie. Oboch pozná zo spoločného pôsobenia v Madride, a teda, ak má Alaba skutočne Bavorsko opustiť, pokúsi sa za jeho služby získať čo najväčší balík peňazí.