Main Content

Rooney komentuje prácu Mourinha: Chce vždy vyhrať, ale...

piatok, 5. august 2016 09:25 | Autor: Jakub Vaverka

Rooney komentuje prácu Mourinha: Chce vždy vyhrať, ale...
Rooney komentuje prácu Mourinha: Chce vždy vyhrať, ale... | zdroj: © TASR

Kapitánom Manchestru United bude aj v nasledujúcom ročníku anglický útočník Wayne Rooney. Skúsený bojovník hovoril v rozhovore pre denník Daily Star o spolupráci s portugalským trénerom Josém Mourinhom, ktorý Red Devils prebral v priebehu tohto leta.

Rooney ocenil Mourinhov prístup od samého začiatku: „Nie je to niekto, kto by prišiel a postavil všetko hore nohami. Sezóna čoskoro začne, Mourinho je súťaživý a chce vyhrať každý zápas. Či už ide o priateľské stretnutie alebo súťažné. Myslím si, že svoj odkaz dáva najavo už niekoľko rokov. Chce vyhrávať, ale nie je niekým, kto by po nás vyslovene ziapal,“ rozhovoril sa jeden z najskúsenejších futbalistov Red Devils pre denník Daily Star.

José Mourinho dostal po príchode na Old Trafford jasnú úlohu – vrátiť Červených Diablov na prvé miesta v Anglicku a v Európe. Ide na to však postupne. Rooney má byť jedným zo základných kameňov „Mouovho Manchestru“. Portugalský kouč sa vyjadril, že používať „Wazzu“ ako záložníka je plytvanie, a že pod jeho vedením bude číslo 10 opäť útočníkom.

Bývalý hráč Evertonu, ktorý je hrajúcou legendou United pokračuje: „Od hráčov očakáva veľa a z toho, čo hovorí, presne viete, čo od vás požaduje. Je veľmi priamočiary. Je to rodený víťaz, keď ste v Manchestri United, chcete vyhrať všetko.“

Prvý súťažný zápas čaká Diablov už túto nedeľu. V prestížnom Community Shield, ktorý je obdobou národného superpohára, vyzve Manchester United ako víťaz FA Cupu úradujúceho majstra Premier League Leicester City. Mourinho, Rooney a spol. si pravdepodobne nemôžu želať na úvod ročníka lepšiu výzvu ako zbaviť senzačného šampióna svojho kúzla z uplynulej sezóny.