Main Content

Analýza 4. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13,83!

sobota, 6. august 2016 10:59 | Autor: Filip Chudý

Analýza 4. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13,83!
Analýza 4. kola Fortuna ligy: Zostavili sme tiket s kurzom 13,83! | zdroj: © TASR

Cez víkend pokračuje už štvrté ligové kolo s množstvom zaujímavých zápasov. My sme sa pozreli na to, ako by tie mohli dopadnúť z tipérskeho pohľadu.

Slovan – Dunajská Streda (sobota o 19:00)

Najočakávanejší zápas kola. Tento súboj má viacero podtitulov, a to nielen na trávniku. No nás najviac zaujíma to, čo sa bude diať na ňom. Slovan je v akejsi prechodnej fáze, keď čaká na nového trénera, no aj pod vedením dočasného Vladimíra Koníka musí zaberať naplno. No do stavu musíš sa dostáva aj DAC, keďže zatiaľ ukopal v sezóne len bod za remízu v Žiline. Citeľne hosťom chýba dištancovaný Szarka, ktorý nenastúpi ani proti rodnému klubu. Belasým zas bude dlhšie chýbať Zreľák, preto sa veľa čaká od Priskina, hoci ten zatiaľ pôsobí prispato. Ďalšieho nadštandardného útočníka Slovan nemá a musí to riešiť. No ak to zoberieme z historického hľadiska, DAC na pôde Slovana nevyhráva, väčšinou prehráva, pričom by sa to malo zopakovať aj teraz.

Náš tip:1 výhra domácich v kurze 1,44 na Tipsport.sk


 

Michalovce – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 19:00)

Oba kluby sa cez leto poslovenčili, keď sa zbavili množstva legionárov a vsadili na domácich hráčov. Spoločné majú aj to, že v tejto sezóne porazili Trenčín. No vzhľadom na zmeny sa dá povedať, že to bude stretnutie o prvom góle, čo potvrdzujú aj zápasy týchto mužstiev v tejto sezóne. Kto dal v nich prvý gól, ten vyhral. No a keďže bitka o prvý gól je otvorená, tým je otvorený aj výsledok. Preto tento duel neodporúčame tipovať.

Myjava – Ružomberok (sobota o 19:00)

Toto bude emóciami nabitý duel. Na kopanice sa vracia tréner Norbert Hrnčár, ktorý v lete uprednostnil ponuku z Liptova, hoci predtým vybojoval s Myjavou tretie miesto. Motivácia nielen preňho, ale aj pre domácich hráčov. Pre Myjavu to bude navyše prvý domáci zápas, no predchádzajúce tri vonku zvládla veľmi dobre a je len o skóre druhá. Kopaničiari neprehrali už osem ligových zápasov za sebou, z toho šesť vyhrali. Ich úspešná séria bude pokračovať, ale keďže doma často získajú body o niečo ťažšie, vyberáme radšej tip 1X za stále pomerne slušný kurz 1,40.

Náš tip:1X neprehra domácich v kurze 1,40 na Tipsport.sk


 

Prešov – Senica (sobota o 19:00)

Seničania pred týždňom vyhrali po dlhých ôsmich mesiacoch, keď porazili Michalovce. Teraz by chceli získať skalp aj druhého východoslovenského klubu v najvyššej súťaži. Nováčik z Prešova je zatiaľ posledný a nestrelil ani gól. No a práve to je hlavná otázka stretnutia. Dajú Prešovčania na štvrtý pokus gól? Podľa nás áno, pretože nehrajú defenzívny futbal, čiže povestný prešovský betón neaplikujú, len v koncovke sú jaloví. No už len aj zo štatistickej pravdepodobnosti by im to teraz malo vyjsť.

Náš tip: Prešov dá gól v kurze 1,40 na Tipsport.sk


 

Trenčín – Podbrezová (sobota o 19:00)

Úradujúci majster má nevydarený úvod sezóny, keď prehral už dva z troch duelov, ale oba boli vonku. Na svojej umelej tráve má predsa len väčšie šance zastaviť nelichotivú sériu, a to aj tú streleckú, keďže už 279 minút nedal gól, čo sa mu v nedávnej minulosti nestávalo. Podbrezová si preto môže trúfať, hoci z Trenčína nedoviezla ešte ani bod. No kedy to už zmeniť, ak nie teraz? Trenčín je unavený, prišiel o Bera, Udeh je vykartovaný, zvyšok mužstva unavený a niektorí hráči sú aj zranení. Podbrezovčania sa zatiaľ javia ako remízové mužstvo, keď k deľbe bodov to smerovalo aj proti Slovanu, nebyť kardinálnej chyby Pliatsikasa. Vzhľadom na všetky okolnosti to môže byť remíza aj teraz.

Náš tip:X remíza v kurze 4,90 na Tipsport.sk


 

Trnava – Žilina (nedeľa o 19:00)

Hostia odštartovali sezónu dobre, no treba si uvedomiť, že zatiaľ hrali len na domácej umelej tráve a z toho nastúpili proti dvom aktuálne najhorším mužstvám súťaže. Trnava je doma silná, na jar rozbila napríklad Žilinu 3:0, čo vlastne rozhodlo o tom, že práve Trnavčania si na žilinský úkor zahrajú Európsku ligu. No teraz z toho môže Žilina paradoxne ťažiť, keďže domáci vo štvrtok hrali aj predĺženie, navyše môžu mať v hlavách nešťastné vypadnutie. Výkon Trnavy je preto otázny, Žilinu sme vonku hrať ešte nevideli, čiže ak to všetko sčítame, je to nevyspytateľný zápas, ktorý sa ťažko tipuje, preto sa mu radšej vyhnite.

Celkový kurz našich tipov:
13,83 na Tipsport.sk