Main Content

Chelsea plánuje ešte 3 veľké nákupy

sobota, 6. august 2016 16:29 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea plánuje ešte 3 veľké nákupy
Chelsea plánuje ešte 3 veľké nákupy | zdroj: © TASR

„The Blues“ zatiaľ na prestupovom trhu pôsobia kľudným dojmom a s novými hráčmi to nepreháňajú. Britský TheSun.uk však informuje, že Talian Conte má v pláne priviesť ešte tri hviezdne posily.

Odkedy je na lavičke Antonio Conte, do Chelsea zavítali dvaja noví futbalisti. Veľkým prekvapením bolo angažovanie oboch z nich, no väčšinu ľudí zaskočili aj prestupové čiastky, ktoré vedenie londýnskeho klubu vynaložilo.

Po hviezdnej sezóne opustil Leicester jeden z jeho najlepších hráčov, N´Golo Kanté. Francúzsky reprezentant sa ukázal vo skvelom svetle a svoje nadanie v strede poľa ukázal aj na EURE 2016. Za jeho služby Chelsea ponúkla slušných 36 miliónov eur, čo „The Foxes“ neodmietli. Pravdou však je, že o prestup sa hlásil sám Kanté, ktorý cítil, že je čas posunúť sa vyššie.

Po odchode Radamela Falcaa potreboval Conte vystužiť aj ofenzívu, na čo mu padol vhod 22-ročný reprezentant Belgicka. Michy Batshuayi bol veľkým klenotom Marseille, no len dovtedy, kým Abramovič nevytasil ponuku vo výške 40 miliónov eur.

Stamford Bridge by už ale čoskoro mal privítať nové mená. Menoslov potvrdilo hneď niekoľko anglických médií, ktoré informujú o príchode obrancu, útočníka a záložníka.

Defenzíve by mal pomôcť už dlho lákaný tank, Kalidou Koulibaly, ktorému sa akosi z Neapola nechce. 25-ročný reprezentant Senegalu skrýva veľké nadanie, za ktoré by ale Chelsea musela zaplatiť minimálne 35 miliónov eur.

Conte sa snaží oživiť zálohu „The Blues“, do ktorej chce priviesť mladú juhoamerickú krv. Thiago Maia je hviezdou brazílskeho Santosu FC, kde svoje čary máry dokazoval aj Neymar. Ešte len 19-ročný Maia aktuálne háji farby Brazílie na Olympijských hrách v Riu, kde ho nepretržite sledujú aj skauti londýnskeho veľkoklubu zo Stamford Bridge.

Pokiaľ ide o útok, aktuálne má Conte k dispozícií Costu, Rémyho, Traorého, Batshuayia a mladíka Bamforda. Aj to je pravdepodobne málo, keďže čoraz viac sa spomína opätovný príchod v minulosti nechceného syna, ktorým je Romelu Lukaku. Belgického futbalistu „The Blues“ po sérií hosťovaní predala do Evertonu, kde sa z neho stal útočník svetových kvalít. 23-ročný bombardér je rýchly, silný, obratný a má neskutočný čuch na góly, čo sa páči Contemu, ktorý chce spáliť staré mosty a z Belgičana spraviť v Londýne boha.

Ak by sa Conteho družine podarilo priviesť všetkých troch spomínaných hráčov, z pokladnice by odišlo minimálne 90 miliónov eur. Je však známe, že s financiami v Chelsea problém nemajú a preto bude veľmi zaujímavé sledovať počínanie londýnskeho klubu na prestupovom trhu, do ktorého konca už neostáva zas tak veľa času.