Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 23. kolo: Celý víkendový program

piatok, 19. marec 2010 17:22 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 23. kolo: Celý víkendový program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 23. kolo: Celý víkendový program | zdroj: vlastný názor

Cez víkend je na programe ďalšie kolo Corgoň ligy. V prípade, že sa meterológovia nemýlia, môžeme sa tešiť na pekný jarný víkend, a aj to môže byť lákadlom pre fanúšikov, aby navštívili naše futbalové štadióny v hojnejšiom počte. Pred 23. kolom najvyššej futbalovej súťaže sme pre vás pripravili po prvý krat preview ku každému zápasu vrátane odporúčaného tipu.


MFK Ružomberok – MFK Dubnica

Ružomberok v poslednom kole zvíťazil doma nad Prešovom 2:0. Pred týmto víťazným zápasom však odohrali Ružomberčania dva duely na súperových ihriskách, v ktorých ukázali, že mužstvo sa ešte musí dať herne dokopy, keďže v zime prišlo desať nových hráčov. Naopak, Dubnica sa dostáva do čoraz lepšej formy. V dôležitom zápase o záchranu uhrali cennú remízu na východe s poslednými Košicami. Táto remíza, a výborné výkony brankára Bajzu môžú dať Dubnici nový impulz do víkendového zápasu. Napriek tomu je Ružomberok favoritom.  

Náš tip:  1X
Začiatok: sobota, 15:30
 



MFK Petržalka – 1.FC Tatran Prešov


Petržalka získala z prvých troch jarných kôl zatiaľ len jediný bod za domácu remízu. Na súperových ihriskách boli neúspešní. Napriek nepriaznivým výsledkom Petržalka herne nesklamala, no nevyužité šance sa vypomstili. Hendikepom môže byť mladé mužstvo, ktoré sa skladalo počas zimnej prípravy. Bodovo ani Prešov nestojí lepšie, na jar získal podobne len jediný bod, a to práve vo východniarskom derby proti Košiciam.  Na súperových ihriskách sú však Prešovčania zatiaľ neškodní, v minulom kole vystrelili na bránu Ružomberka len jediný raz.

Náš tip: 
1
Začiatok:   sobota,  15:30



Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica

Trnava v poslednom kole rozdrvila DAC Dunajskú Stredu vysoko 7:0 a len vďaka vlastným zlyhaniam v koncovke nebol výsledok dvojciferný. Za túto vysokú výhru možu poďakovať aj hráčom Dunajskej Stredy, ktorí hrali naozaj katastrofálne. Dukla na jar porazila obhajcu titulu, bratislavský Slovan, ale v poslednom kole prehrala na pôde vedúcej Žiliny. Pre Trnavu môže byť hnacím motorom skvelé publikum, ktoré vie vytvoriť výbornú atmosféru.

Náš tip:  1X
Začiatok zápasu:  sobota,  15:30



MFK Košice – FK DAC 1904 Dunajská Streda


Ďalší šláger v boji o záchranu. Hráči MFK Košice z možných deviatich bodov získali 5. Najviac ich mrzí posledný remízový zápas s Dubnicou, teda s ďalším protivníkom v boji o záchranu. V tomto zápase Košičania zahadzovali množstvo šancí, no na zablatenom teréne sa poriadny futbal hrať nedal. Nové Košické posily sa zatiaľ neukázajú v najlepšom svetle, azda len stopér Djokovič.
DAC je zatiaľ obrovským sklamaním jarnej časti sezóny. Ani ich najvernejší fanúšikovia však "nedúfali", že ich mužstvo v prvých jarných kolách nielen že nezaboduje, ale nestrelí ani gól a pritom inkasuje až jedenásť. Hlavne posledný výprask Trnavy bolí fanúšikov najviac. Nový brankár, Poliak Szamotulsky sa nepredviedol výkonom, aký sa očakáva od 13 násobného reprezentačného brankára so zahraničnými skúsenosťami. Ak sa dá veriť fámam, bývalý kapitán a opora mužstva, Ján Novota s mužstvom pocestuje na východ, no či sa objaví v základe mužstva, je zatiaľ otázne.

Náš tip:  1
Začiatok zápasu:  sobota,  15:30



MŠK Žilina – FC Nitra

Žilina je jediným mužstvom s plným bodovým ziskom v jarnej časti. Jeho útočný tandem – Lietava, Oravec – valcuje jedno mužstvo za druhým.  Doma Dubnicu a Banskú Bystricu, vonku Dunajskú Stredu. Na rad prichádza mladé mužstvo Nitry, ktoré však vie prekvapiť.  Teraz sa však ukáže, ako sa vysporiadajú s absenciou výborného brankára Hrošša. Skúsenosť, zohratosť a domáce prostredie je na strane Žiliny.

Náš tip: 
  1
Začiatok zápasu:   sobota,  17:30
 



ŠK Slovan Bratislava – FK Senica

Majstrovský Slovan stráca na vedúcu Žilinu 4 body, preto musí bezpodmienečne zvíťaziť. K víťazstvu budú potrebovať lepší výkon, ako v minulom kole proti Nitre. Senica z troch jarných kôl odohrala dva  víťazné zápasy na domácej pôde, a utrpela jednu prehru vonku. V jesennej časti vyhrávali viac zápasov na súperových ihriskách, ale v novom roku, a s novým trénerom to už nemusí platiť.  Za Slovan hovorí divácka podpora, a výkony  jednotlivcov ako sú Halenár, Madaryk, ktorí môžu jednou podarenou akciou rozhodnúť zápas.

Náš tip: 
1
Začiatok zápasu:  nedeľa,  14:30