Main Content

Anglická ikona Paul Merson tipuje víťaza Premier League. Úradujúcemu majstrovi neverí

utorok, 9. august 2016 10:56 | Autor: Jakub Vaverka

Anglická ikona Paul Merson tipuje víťaza Premier League. Úradujúcemu majstrovi neverí
Anglická ikona Paul Merson tipuje víťaza Premier League. Úradujúcemu majstrovi neverí | zdroj: © TASR

Niekdajší anglický stredopoliar Paul Merson, ktorý sa preslávil predovšetkým pôsobením v Arsenale a v Aston Ville, v súčasnosti pracuje pre britskú televíziu Sky Sports. Pred novou sezónou Premier League prezradil, kto sa podľa neho stane šampiónom Anglicka.

48- ročný bývalý prvoligový hráč pravidelne komentuje aktuálne dianie na stránkach Sky Sports. Svojou predpoveďou na nasledujúcu sezónu Premier League prekvapil, Tottenham a Liverpool neuvidíme v TOP 4, minulosezónny šampión Leicester City dokonca bude až v druhej polovici tabuľky.

Kto sa však stane podľa Mersona majstrom? „Vyberám Chelsea, rozhodne kvalita trénera Antonia Conteho a Edena Hazarda. Belgický reprezentant mal hroznú sezónu, no stále má na to, aby bol najlepším hráčom v lige. Ak sa dostane do TOP formy, Chelsea dokáže vyhrať celú súťaž.“

Na druhom mieste by mal podľa Paula Mersona skončiť Manchester City, na treťom Mourinhov United, štvrté miesto by malo pripadnúť Mersonovmu ex- tímu Arsenalu. Menej optimistickejší je Angličan v prípade šampióna z Leicestru: „Myslím si, že Líšky čaká ťažká sezóna, no umiestnia sa v strede tabuľky. Neočakávam, že by sa zapojili do boja o záchranu, ale vzhľadom na účinkovanie v Lige majstrov bude pre nich ťažké skončiť vysoko.“

Merson ďalej očakáva, že Bournemouth a duo nováčikov Hull City- Burnley v lige skončia a zostúpia do The Championship. Premier League začne prvým kolom už tento víkend, ligovú ouvertúru ako poslední zažijú Chelsea a West Ham, ktorí si to rozdajú na Stamford Bridge až v pondelok. V piatok sa môžete tešiť na veľké predsezónne preview z dielne našej redakcie.