Main Content

OFICIÁLNE: Manchester City dotiahol za vyše 55 miliónov eur prestup vysnívanej posily!

utorok, 9. august 2016 13:00 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Manchester City dotiahol za vyše 55 miliónov eur prestup vysnívanej posily!
OFICIÁLNE: Manchester City dotiahol za vyše 55 miliónov eur prestup vysnívanej posily! | zdroj: © TASR

Po dlhých týždňoch špekulácií sa sága konečne na konci. Vedenie „Citizens“ skompletizovalo prestup veľmi zaujímavej posily, ktorá prestupuje v rámci Premier League.

John Stones bol v posledných sezónach veľmi žiadaným artiklom nielen v Premier League. Svoju kariéru začal nadaný stopér v Barnsley, kde za prvý tím hrával už od 17 rokov. V zime 2013 sa však ozval Everton a John neváhal.

Od prestupu do tímu „Karameliek“ prešiel anglický obranca obrovským progresom, ktorý z neho vyformoval jedného z najlepších obrancov Premier League a zaistil mu skvelú budúcnosť vo svete futbalu. Stones je napriek veku dobre organizovaný, rýchly a má aj kvalitnú loptovú techniku. Jeho skvelé výkony v drese Evertonu mu zariadili aj pozvánku do národného tímu, kde napriek veku dokázal odohrať už 10 zápasov.

O Stonesove služby sa minulé leto vo veľkom zaujímala aj Chelsea, ktorá ponúkala nanajvýš 50 miliónov eur, no k prestupu nakoniec nedošlo. Pre Manchester City je anglický obranca už siedmou a zároveň najdrahšou letnou posilou, pretože zaň Evertonu museli vysoliť 55,6 milióna eur.

Fanúšikovia aj vedenie klubu z Etihad Stadium musia byť nadmieru spokojní, pretože získali mladého, perspektívneho a čo je hlavné, anglického hráča, po čom už dlho túžili a počet domácich sa tak v klube zvýšil na číslo 4. Podľa posledných informácií by Stones mal figurovať už aj na súpiske play-off Ligy majstrov, ktoré „The Sky Blues“ odohrajú o týždeň v utorok proti Steaua Bukurešť.

S vedením klubu John podpísal dlhoročný kontrakt, ktorý má platnosť až do leta 2022. Bude veľkým očakávaním, ako si 22-ročný Brit poradí s konkurenciou a hlavne s tlakom, ktorý naň odteraz bude vyvíjaný zo všetkých strán.