Main Content

Výmena Matič- Zaza: Bude Chelsea opäť obchodovať s Juventusom?

streda, 10. august 2016 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Výmena Matič- Zaza: Bude Chelsea opäť obchodovať s Juventusom?
Výmena Matič- Zaza: Bude Chelsea opäť obchodovať s Juventusom? | zdroj: © TASR

Anglická Premier League začína už tento víkend a kluby by rady mali všetky prestupové otázky uzavreté pred štartom nového ročníka. Týka sa to aj londýnskej Chelsea, ktorá je počas posledných dní spájaná s rôznymi menami prípadných posíl. Rysuje sa ďalší biznis medzi The Blues a Juventusom?

Nie je tajomstvom, že obchodné vzťahy medzi londýnskou Chelsea a talianskym šampiónom Juventusom Turín sú na vysokej úrovni. O najnovšej možnej spolupráci anglických Modrých a Zebier z Apeninského polostrova píše portál 90min.com. Juventus sa už dlhší čas zaujíma o srbského stredopoliara zo Stamford Bridge Nemanju Matiča, no doteraz nenašiel s Chelsea spoločnú reč.

Po odchode Paula Pogbu z Turína hľadajú bielo- čierni náhradu, mal by ňou byť práve dobre stavaný Srb, ktorý s Chelsea vyhral v roku 2015 Premier League. K možnej spolupráci medzi CFC a Juve sa vyjadril aj denník La Gazzetta dello Sport, ktorý tvrdí, že Modrí nebudú požadovať za Matiča peniaze, ale hráča.

Do Londýna by sa údajne mohol sťahovať taliansky reprezentačný útočník Simone Zaza, ktorý sa preslávil na Euro 2016 nepremenenou penaltou proti Nemecku v štvrťfinále. Zaza mal byť po odchode Moratu do Realu Madrid členom základnej zostavy, je však reálne, že sa stane súčasťou výmeny. Chelsea totiž potrebuje nového útočníka a Lukaku z Evertonu sa zdá byť predražený. Navyše, kouč Modrých Conte má talianskych hráčov pod drobnohľadom, preto vie, koho by kupoval.

Ohľadom Matiča sa Conte vyjadril minulý mesiac, keby bolo na ňom, nepredával by ho: „Matič je pre mňa dôležitý hráč, veľmi dôležitý. V mojich myšlienkach o futbale je podstatný a on to vie. Kanté, Matič, Fabregas, Oscar, Chalobah a Mikel- nie je ľahké si vybrať, no som rád, že mám tento problém.“ Vzhľadom na menoslov stredných záložníkov The Blues možno napísať, že prípadný Matičov odchod by Chelsea až tak mrzieť nemusel. Naopak, príchod posily na hrot útoku by klub zo Stamford Bridge výrazne posilnil.