Main Content

Krutá prehra Sevilly. Real Madrid je majstrom záverečných minút

streda, 10. august 2016 11:28 | Autor: TASR

Krutá prehra Sevilly. Real Madrid je majstrom záverečných minút
Krutá prehra Sevilly. Real Madrid je majstrom záverečných minút | zdroj: © TASR

Trondheim 10. augusta (TASR) - Futbalisti madridského Realu sa stávajú špecialistami na nervydrásajúce stretnutia o trofeje medzinárodného významu.

Pred dvoma rokmi zachránili už takmer stratené finále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid, v poslednom súboji minulosezónnej edície LM uspeli nad rovnakým rivalom na strely zo značky pokutového kopu a v utorok zdolali ďalší španielsky klub FC Sevilla v zápase o európsky Superpohár UEFA 3:2 po predĺžení.

Výsledok riadneho hracieho času 2:2 stanovil až v nadstavenom čase druhého dejstva kapitán Sergio Ramos, rozhodujúci gól strelil v 119. minúte iný obranca Daniel Carvajal. Kým Ramos hlavičkoval zblízka do prázdnej bránky po vyšachovaní súperovej obrany, Carvajal skóroval po priebojnom sóle.

"Musíme zagratulovať Seville k jej výkonu. Na skvelé predstavenie niekedy potrebujete dve strany a utorok bol presne tento prípad. Napokon sme triumfovali my, ale oponent bol nesmierne dobrý. Sergio Ramos je náš kapitán, dôležitý hráč, ktorý nás zakaždým vedie za trofejou. Bol rozdielom, v tomto dueli ani raz nechýbal na správnom mieste," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Európskej futbalovej únie tréner "bieleho baletu" Zinedine Zidane. Ten sa stal iba piatym mužom s víťazstvom v dueli o európsky Superpohár ako aktívny futbalista i kouč. Zaradil sa tým ku Carlovi Ancelottimu, Diegovi Simeonemu, Pepovi Guardiolovi a Luisovi Enriquemu.

"Je to neuveriteľné. Ak o niečom snívate, musíte bojovať až do poslednej sekundy. Iba tak sa dočkáte odmeny, dosiahli sme ju kolektívnou prácou," vyhlásil Ramos. "Väčšinu druhého polčasu sme zaostávali, ale Real Madrid sa nikdy nevzdáva a vyrovnanie v nadstavenom čase bolo zlomové na ceste za úspechom," dodal ďalší z hrdinov Carvajal.

Protivníci z nórskeho Trondheimu sa v tejto súťaži stretli aj pred dvoma rokmi, Real sa vtedy radoval 2:0 zásluhou dvoch zásahov Cristiana Ronalda, ktorý tentoraz absentoval rovnako ako napríklad Gareth Bale. Sevilla sa po skompletizovaní hetriku v Európskej lige UEFA musela zmieriť s tretím superpohárovým nezdarom v sérii. Medzi dve prehry s Realom sa vklinil neúspech s FC Barcelona.

"Som hrdý, moji zverenci ukázali statočnosť proti európskym šampiónom. V úvodných dvadsiatich minútach Madrid išiel tvrdo za gólom, no potom sme prebrali kontrolu. Po zmene strán sme si vypracovali mnoho možností,"
uviedol tréner Andalúzanov Jorge Sampaoli.

Dokazuje to dominanciu španielskych zástupcov v prestížnej konfrontácii za uplynulú dekádu. V roku 2006 zvíťazila práve Sevilla, edície 2009, 2011 a 2025 patrili FC Barcelona, v rokoch 2010 a 2012 sa tešilo Atletico Madrid a Real triumfami 2014 a 2016 nadviazal na svoj premiérový z roku 2002. Real aj Sevilla hrali o európsky Superpohár piatykrát, viac účastí majú na konte len FC Barcelona (deväť) a AC Miláno (sedem), päť si ich pripísal tiež FC Liverpool.