Main Content

ANALÝZA: Tipujeme 5. kolo Fortuna ligy s kurzom 10,76

sobota, 13. august 2016 12:30 | Autor: Filip Chudý

ANALÝZA: Tipujeme 5. kolo Fortuna ligy s kurzom 10,76
ANALÝZA: Tipujeme 5. kolo Fortuna ligy s kurzom 10,76 | zdroj: © TASR

Piate ligové kolo bude výnimočné, keďže sa odohrá v jednotnom čase, čo nebývalo na začiatku súťaže zvykom. My sme sa pozreli na to, ako by mohlo dopadnúť z tipérskeho pohľadu.

Ružomberok – Slovan (sobota o 19:00)

V minulých troch sezónach bol vo vzájomných zápasoch výsledkovo dominantný Slovan, ktorý 7-krát vyhral a zaznamenal aj po jednej remíze a prehre, no treba dodať, že iba raz vyhral o viac ako gól, a to apríli v pomere 3:1. Spomínaná jediná remíza sa zrodila v ostatnom zápase pod Čebraťom, ktorú Liptáci zachraňovali až v nadstavenom čase. Ružomberok doma Slovan neporazil už takmer štyri roky. Teraz to bude chcieť zmeniť, zvlášť, keď ho vedie Norbert Hrnčár, ktorý ako tréner Myjavy vedel na Slovan ušiť taktiku. No keďže v minulých 12 vzájomných zápasoch sa iba raz stalo, že jedno mužstvo nedalo gól, odporúčame tip na to, že sa opäť strelecky presadia obaja. Tento tip potvrdzuje tiež ofenzívny potenciál oboch tímov, ktorý aj v sezóne dokazujú, keď sú spoločne na delenom druhom mieste v počte strelených góloch.

Náš tip:každý tím dá gól – áno v kurze 1,80 na Tipsport.sk


 

Dunajská Streda – Trenčín (sobota o 19:00)

V tomto zápase sa bude slovo musieť skloňovať vo všetkých futbalových pádoch. Stretnú sa totiž dve sklamania doterajšieho priebehu tohto ročníka, ktorých môže tešiť zatiaľ len to, že aj Prešov je v súťaži... Obaja budú musieť zvíťaziť, inak sa dostanú do ešte väčších problémov, remíza vlastne nič nerieši a v tejto situácii by bola pre oboch vlastne prehrou. Bude sa hrať v Senci, čo je výhoda pre Trenčín, keďže na jar v Dunajskej Strede AS padol, a to mal výrazne inú formu a hlavne káder. Hostia síce hlásia ďalších legionárov v kádri, ale mozog mužstva Rabiu je mimo, čo je zas výhoda pre DAC, nehovoriac o tom, že trest skončil Szarkovi. Možné sú všetky výsledkové kombinácie, preto ak sa tomuto zápasu na tiketoch vyhnete, nemusíte ľutovať. No ak ho chcete silou mocou tipovať, skúste dvojtip 12 (kurz 1,33). Gól totiž takmer určite padne, pričom pri súčasnej situácii môže toho, kto ho dostane zlomiť a druhému veľmi pomôcť, čiže by dotiahol duel do víťazného konca.

Podbrezová – Michalovce (sobota o 19:00)

Železiari ešte neprehrali, a to hrali proti štyrom najlepším mužstvám z minulej sezóny. Tým si na seba trochu uplietli bič, pretože ak doma porazíte Slovan a vyhráte aj v Trenčíne, tak potom sa očakáva, že Michalovce v domácom prostredí roztrháte v zuboch. No to môže byť zradné, pretože teraz bude musieť tvoriť Podbrezová a to Zemplínčanom iba vyhovuje. Obe mužstvá odohrali v tejto ligovej sezóne spolu osem zápasov, pričom iba v jednom padli viac ako dva góly. Túto hranicu vo vzájomných dueloch tiež často neprekročia, aj preto odporúčame tip na to, že padnú maximálne dva góly.

Náš tip:padnú 0 – 2 góly v kurze 1,65 na Tipsport.sk


 

Trnava – Prešov (sobota o 19:00)

Hlavná otázka pred stretnutím je jasná. Dá konečne Prešov prvý gól? Odpoveď sa skrýva v tom, či konečne dokáže využiť čisté šance, pretože možno očakávať, že sa do nich dostane aj v Trnave, hoci nie v takej miere ako doma. Na to, že ho dá, je vypísaný kurz 2,36, na to, že nie, zas 1,52. Ale ak ho dá, môže mu to dať krídla a pridať rovno aj druhý, pričom domáci by v prípade inkasovania išli za každú cenu minimálne za dvomi gólmi. A keby ten gól Prešov nedal, opäť by sa mohol rozsypať ako v Žiline, či doma so Senicou a inkasovať ďalší prídel. Možné sú oba scenáre, pričom ich spája najviac to, že by v takom prípade mali padnúť minimálne tri góly.

Náš tip: padnú 3 góly a viac v kurze 1,83 na Tipsport.sk


 

Zlaté Moravce-Vráble – Senica (sobota o 19:00)

V minulej sezóne nemali obaja ďaleko od priameho boja o záchranu do posledného kola, túto začali zhodne dvomi prehrami, ale následne prišli pre oboch dva pozitívne výsledky. V lete tiež výrazne odmenili kádre, len s tým rozdielom, že jeden tentoraz angažoval vo veľkom Slovákov a druhý zas legionárov. Mal by to byť zápas o prvom góle, ak teda padne, čo potvrdzujú všetky doterajšie zápasy oboch klubov v tejto sezóne. No nedá sa očakávať strelecká prestrelka, ale tuhý boj o body. Ak teda vôbec niekto strelí gól, pre súpera bude ťažké reagovať, preto odporúčame tip na to, že minimálne jedno mužstvo gól nedá.

Náš tip:každý tím dá gól – nie v kurze 1,98 na Tipsport.sk


 

Žilina – Myjava (sobota o 19:00)

Aktuálne najlepšie mužstvo v domácom prostredí privíta to, ktoré je najlepšie na ihriskách súperov. O to môže byť táto konfrontácia zaujímavejšia. Ale to, že Myjava hrá dobre na ihriskách súperov nie je novinka, ale už pomaly dlhodobá záležitosť. Kopaničiari sa vedia pripraviť na každého súpera a majú tak zložené mužstvo, že môžu zaskočiť aj Žilinu. No tej vyšiel začiatok súťaže hlavne vďaka výsledkom na domácej umelej tráve a očakáva sa aj teraz jedine jej víťazstvo (kurz 1,40). Lenže je tu aj súper, ktorý sa zdá byť nevyspytateľný, pričom nový tréner si akoby nesadol s niektorými oporami... No ak príde Myjava skoncentrovaná, má pomerne veľkú šancu uspieť. No keďže jej rozpoloženie je otázne, radšej sa tomuto zápasu vyhnite, kurz na Žilinu nestojí za to riziko.

Celkový kurz našich tipov:10,76 na Tipsport.sk