Main Content

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 15. august 2016 11:00 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V piatom kole sa nezrodila ani jedna remíza. Pokračuje strelecká mizéria Prešova a úspešná víťazná séria Žiliny. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jozef Talian (Prešov) – On v Trnave urobil všetko preto, aby Prešov uspel. Chytil tri samostatné nájazdy, domáci ho neprekonali ani pri viacerých strelách, keď pred nimi bol už len Talian. Toho občas išlo roztrhnúť od zlosti, čo to stvárali hráči pre ním. A hoci robil čo mohol, sám vyhrať zápas nemohol.

Obrancovia

Ján Maslo (Ružomberok) – Má životnú formu, čo sa týka zahrávania priamych kopov. Presadil sa už v druhom zápase za sebou, čo často nedokážu ani najlepší exekútori priamych kopov na svete. Tým naštartoval domácich k výhre, pričom na začiatku druhého polčasu zblokoval možno gólovú strelu Soumaha, čo bol tiež veľmi dôležitý moment z hľadiska výsledku.

Ján Krivák (Podbrezová) – Železiari majú zatiaľ najpevnejšiu obranu v súťaži, keď dostali len jeden gól. Veľkú zásluhu na tom má aj Krivák, ktorý sa po zimnom príchode pevne usadil v základnej zostave. A proti Michalovciam pomohol mužstvu nielen vzadu, ale aj vpredu, keď strelili jediný gól zápasu.

Šimon Kupec(Ružomberok) – Po letnom príchode zo Zlatých Moraviec sa ukazuje pod Čebraťom v dobrom svetle. Potvrdil to aj proti Slovanu, keď bolo úplne markantné, že mladý slovenský krajný obranca hrá oveľa lepšie, ako priemerní legionári na druhej strane. Kupec má najväčšiu zásluhu na druhom góle Liptákov.

Stredopoliari

Samuel Kalu (Trenčín) – Dalo by sa povedať, že tento mladý Nigérijčan vybavil Trenčínu víťazstvo v Senci nad Dunajskou Stredou, keďže má zásluhu na všetkých troch góloch. Jeho center bol základom pre otvárací gól už v prvej minúte, no a pri ďalších dvoch si pripísal asistencie, keď ukázal výbornú prácu s loptou a ťah na bránu.

Martin Chrien (Ružomberok) – V šlágri kola kraľoval stredu poľa. Svojim pohybom a prehľadom v hre robil hosťujúcim hráčom obrovské problémy. Práve jeho výkon bol jedným z rozdielových. Chrien prihral na dva góly, keď dvakrát ponúkol gól ako na podnose Marešovi.

Emir Halilovič (Trnava) – Aj vďake jeho výkonu mali Trnavčania proti Prešovu hernú prevahu. No nebyť Haliloviča, možno by mali veľké problémy vyhrať, keďže až do úplného záveru strelili len jeden gól, o ktorý sa postaral práve tento Bosniak. Ten ich síce mohol dať viac, ale víťazný gól nakoniec stačil.

Nikolas Špalek (Žilina) – Tomuto odchovancovi nitrianskeho futbalu úvod sezóny vychádza veľmi dobre. Je veľkou žilinskou zbraňou, čo potvrdil aj proti Myjave. Bol to práve Špalek, kto rozhodol o najtesnejšom víťazstve nad kopaničiarmi, keďže Vavro po jeho skvelej práci už nemohol nedať. 

Útočníci

Jakub Mareš (Ružomberok) – Pozícia v útoku mu proti belasým sadla, veď sa dokázal až dvakrát strelecky presadiť. Najprv bol v správnom čase na správnom mieste a v druhom polčase opäť využil dobrú prácu Chriena a strelil víťazný gól. Mareš mohol dosiahnuť dokonca aj hetrik.

Ákos Szarka (Dunajská Streda) – Vrátil sa na trávniky po vypršaní trestu, a to s veľkou chuťou. Trenčianski obrancovia s ním mali veľké problémy a Szarka mal nad nimi prevahu. Jediným problémom bolo to, že efektívny bol až v úplnom závere, keď strelil dva góly. Hlavne ten prvý znesie vysokú kritériá.

Robert Ndip Tambe (Trnava) – V zápase proti Prešovu ukázal veľkú chuť do futbalu. Tento Kamerunčan bol prakticky pri všetkom nebezpečnom, čo si Trnava vypracovala, no hlavne bol pri oboch góloch. Prvú gólovú akciu začal vysunutím Schranza, druhú v úplnom závere už zakončil sám.