Main Content

Bratislavský Slovan má v hľadáčiku ďalšiu veľkú posilu!

utorok, 16. august 2016 14:12 | Autor: Dávid Lech

Bratislavský Slovan má v hľadáčiku ďalšiu veľkú posilu!
Bratislavský Slovan má v hľadáčiku ďalšiu veľkú posilu! | zdroj: © TASR

Posilňovanie kádra HC Slovan Bratislava pred novou sezónou KHL podľa všetkého ešte neskončilo. Defenzívu slovenského klubu mohol posilniť ďalší slovenský reprezentant.

V hľadáčiku jediného slovenského účastníka v ruskej nadnárodnej súťaži sa ocitol slovenský hokejový reprezentačný obranca Marek Ďaloga. 194 centimetrov vysoký zadák sa len nedávno dohodol so zamestnávateľom z AK Bars Kazaň na predčasnom ukončení zmluvy.

Áno, zmluvu s Kazaňou sme ukončili, v pondelok letím na Slovensko. Taký je hokejový život a s vedením klubu sme sa určite nerozišli v zlom. Verím, že o mojom pôsobisku bude čoskoro rozhodnuté,“ cituje slová 27-ročného zadáka web hockeyslovakia.sk. Rodák zo Zvolena tak vynechá prípravný turnaj ruského celku v lotyšskej Rige a na nový ročník sa bude pripravovať v rodnej krajine.

Pred štyrmi dňami AK Bars našlo za slovenského beka náhradu. Na zmluve sa Kazaň dohodla s fínskym obrancom Attem Ohtamaaom. Hokejová budúcnosť slovenského reprezentanta je zatiaľ nejasná, no oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja informoval o tom, že záujem o služby ofenzívne ladeného obrancu má bratislavský Slovan.

Po príchode Andreja Meszároša by to bola ďalšia mimoriadne cenná posila pre defenzívu „belasých.“ V prípade angažovanie rýchlonohého beka by si na jeho premiéru ale museli chvíľu počkať. Ďaloga sa naďalej nezotavil zo zranenia kolena. Práve zdravotný stav hráča zrejme predstaviteľov Kazane presvedčil o predčasnom ukončení kontraktu so šikovným obrancom.

Odchovanec zvolenského hokeja sa najviac zviditeľnil vynikajúcimi výkonmi v českej najvyššej hokejovej súťaži, kde v rokoch 2012-2015 pôsobil v tíme Pardubíc a Sparty Praha. Po výborných výkonoch na medzinárodnom fóre sa o neho v roku 2014 zaujímala aj organizácia Dallasu Stars, no Ďaloga zotrval v Česku a o rok neskôr sa upísal Kazani, kde ho v hre výrazne obmedzovali zdravotné problémy. V KHL odohral 29 stretnutí s bilanciou 1+4. V tabuľke plus/mínus zaznamenal solídnych štrnásť „plusiek.“