Main Content

FOTO: San Jose Sharks má nádherne nové alternatívne logo

streda, 17. august 2016 13:21 | Autor: Dávid Lech

FOTO: San Jose Sharks má nádherne nové alternatívne logo
FOTO: San Jose Sharks má nádherne nové alternatívne logo | zdroj: © TASR

S novými logami v športovom svete sa v posledných týždňoch roztrhlo vrece. Po novom alternatívnom siahla aj organizácia San Jose Sharks. Ohlasy fanúšikov v zámorí sú viac než pozitívne.

Po Floride Panthers či Toronte Maple Leafs, ktoré svoje logo zmenilo pri príležitosti 100. výročia organizácie „javorových listov“ so zmenou prišiel aj tohtoročný finalista Stanley Cupu z Kalifornie. San Jose Sharks zverejnilo nové alternatívne logo a ohlas verejnosti bol ohromujúci.

Alternatívne logo San Jose:

O to viac hokejových priaznivcov zarmútila správa, že nebude ani raz použité na drese pre sezónu 2016/2017. „Žraloci“ budú obliekať naďalej dresy so súčasným klasickým logom (nižšie) a len nedávno prezentovaná alternatíva sa v zápase NHL objaví najskôr v ročníku 2017/2018.

Hlavné logo San Jose:

Dôvodom je aj fakt, že budúci rok sa novým primárnym výrobcom dresov pre NHL stane firma Adidas, ktorá žezlo prevezme od firmy Reebok. To by mohlo viesť k ďalším zaujímavým úpravám dresov, klubových farieb či log klubov najlepšej hokejovej ligy sveta. Najvýraznejšou zmenou v alternatívnom logu Sharks je nepochybne chýbajúca hokejka v zuboch žraloka, ktorá bola súčasťou žraloka od vzniku amerického celku. Nové logo taktiež predstavuje veľmi dobrú rovnováhu medzi čiernou, modrozelenou a bielou farbou. Oranžová vďaka chýbajúcej hokejke ubudne.