Main Content

Novota pred zápasom s Trenčínom: „Necítime sa byť favoritmi"

štvrtok, 18. august 2016 00:05 | Autor: TASR

Novota pred zápasom s Trenčínom: „Necítime sa byť favoritmi"
Novota pred zápasom s Trenčínom: „Necítime sa byť favoritmi" | zdroj: © TASR

Žilina 17. augusta (TASR) – Výprava Rapidu Viedeň priviezla so sebou do Žiliny aj slovenského futbalového brankára Jána Novotu.

Ten kvôli hnisavému zápalu mandlí absentoval v zostave súpera AS Trenčín pri sobotňajšej domácej výhre 4:0 nad Admirou Mödling. Na duel proti slovenskému majstrovi v play off Európskej ligy je však už pripravený nastúpiť. 

Spomienky Jána Novotu na štadión v Žiline sú príjemné. V novembri minulého roka odchytal za reprezentáciu Slovenska celý duel proti Islandu a úspešný výsledok 3:1 by bral aj teraz. "Spomienka je pekná a príjemná. Pre mňa bol každý zápas s repre v Žiline obrovským zážitkom, či už som chytal, alebo nie. Vždy som sa tu dobre cítil, dosiahli sme tu skvelý úspech, aj preto spomínam na Žilinu v dobrom. Dúfam, že aj po zajtrajšom dueli budem v sebe nosiť tento pocit,“ povedal reprezentačný gólman.

Slovenský majster sa na svojho súpera hotuje a Novota to chápe. „Vyzeralo by to zle, keby nám chceli spraviť domáci ružovú cestičku do skupinovej fázy. Každý chce vyhrať, každý chce uspieť, ale my to chceme Trenčanom sťažiť. Tento dvojzápas vidíme 50 na 50. Necítime sa byť favoritmi, ani súpera nepodceňujeme. Vieme, akou kvalitou súper disponuje, takže nemôže byť o podcenení vôbec reč. Trenčianske odchody vôbec nerozoberáme, nejakých hráčov síce súpera opustili, ďalší ho však posilnili. Nespoliehame sa na tieto veci, ale na seba a veríme, že našou kvalitou tento dvojzápas dotiahneme do úspešného konca,“ prezradil pred duelom s Trenčanmi 32-ročný brankár.

Pre minulosezónneho účastníka šestnásťfinále Európskej ligy by určite bolo sklamaním, keby nepostúpil cez Trenčín ďalej. „Je naším prvoradým cieľom postúpiť a klamal by som, keby sme vypadnutie nebrali ako sklamanie. Nechceme však podceniť nič a nikoho. Trenčín získal dvakrát po sebe double, je to tím, ktorý chce hrať futbal a vie ho hrať. Videl som štyri ich zápasy v predkolách Ligy majstrov, poznáme súperove silné stránky, ale aj slabiny, a tie budeme chcieť využiť. Budem rád, ak neinkasujeme a ak nejaký gól dáme, aby sme šli do odvety s pozitívnym výsledkom,“ povedal rodák z Matúškova.

Rapid má v domácej Tipico Bundeslige po štyroch kolách tri výhry a jednu prehru. Produktivita i defenzíva Viedenčanov vzbudzuje rešpekt, veď skóre po štyroch duelov majú 13:2. „Uvidíme, či do zápasu nastúpim. Chcel by som chytať, no je to na rozhodnutí trénera, ktorý rozhoduje o nominácii hráčov bezprostredne pred zápasom,“ prízvukoval Ján Novota.

Na umelej tráve sa hráči Rapidu pripravujú od posledného duelu v domácej súťaži. Jedine umelý trávnik na žilinskom štadióne Novota počas svojej kariéry doposiaľ nezažil. „Výhodu v umelom trávniku pre Trenčanov vidím tak, že pre nás je to viac nezvyk ako pre Trenčín, ktorý na ňom hrá bežne. Tím, ktorý chce postúpiť do skupiny európskej súťaže sa musí vedieť s týmto faktom vysporiadať a pre nás to nemôže byť výhovorka.