Main Content

Česko na Svetový pohár možno bez najväčšej hviezdy

štvrtok, 18. august 2016 12:32 | Autor: Dávid Lech

Česko na Svetový pohár možno bez najväčšej hviezdy
Česko na Svetový pohár možno bez najväčšej hviezdy | zdroj: © TASR

Česká hokejová reprezentácia má pred začiatkom prípravných kempov národných tímov pred Svetovým pohárom 2016 problém. Reálne hrozí, že najväčšie hviezda tímu nebude môcť štartovať na septembrovom turnaji.

V pondelok sa český útočník David Krejčí vydal na cestu do Bostonu, kde by mal podstúpiť lekársku prehliadku. Práve lekári Bruins totiž držia vo svojich rukách verdikt ohľadom štartu 30-ročného centra na septembrovom Svetovom pohári. Rodák zo Šternberku dohral sezónu so sebazaprením, keď ho pri hre výrazne obmedzovala poranená panva.

Zdravotné problémy vyriešil až chirurgický zákrok. Jednému z ťahúňov „medveďov“ lekári neodporúčajú štart na Svetovom pohári. Riskuje tým svoje zdravie a aj preto musí pred odchodom na Svetový pohár ešte raz absolvovať lekársku prehliadku. Kouč českej reprezentácie Josef Jandač sa ale o účasť svojho zverenca na septembrovom turnaji nebojí.

S Krejčou naďalej rátam,“ povedal pre isport.blesk.cz. Jedným z možných náhradníkov v zostave Česka za Krejčího by mohol byť útočník Andrej Nestrašil, ktorý má za sebou operáciu dvoch stavcov. „Takto uvažovať je predčasné. David Krejčí sa cíti dobre, ide len o to, aby mu doktori dali zelenú a on sa stihol pripraviť,“ vysvetľuje tréner českého národného tímu, ktorý sa zatiaľ nad zmenou útočných formácií nezaoberá.

Organizácia Bostonu Bruins ale nechce uponáhľať návrat Krejčího na ľad a nad štartom prvého centra Česka na Svetovom pohári visí obrovský otáznik. „Akonáhle bude David čokoľvek vedieť, okamžite mi zavolá,“ tvrdí Martin Ručinský, generálny manažér českého výberu. „Rehabilitácia prebieha tak, ako má. Všetko beží podľa plánu, David sa cíti dobre, len musí dodržiavať daný protokol a program rekonvalescencie,“ druhým dychom dodáva.

Českým reprezentantom tak neostáva nič iné, len veriť, že zamestnávateľ hviezdneho útočníka odobrí jeho účasť na Svetovom pohári. Bez Krejčího by totiž Česko výrazne stratilo na sile.