Main Content

VIDEO: Hrôzostrašné zranenie rozhodcu. Mantinel mu odsekol prst

štvrtok, 18. august 2016 14:10 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Hrôzostrašné zranenie rozhodcu. Mantinel mu odsekol prst
VIDEO: Hrôzostrašné zranenie rozhodcu. Mantinel mu odsekol prst | zdroj: © TASR

Hokej je najrýchlejšou hrou na svete a občas na to svojím zdravím doplatia samotní aktéri hry. Vo Švédsku sa o tom presvedčil čiarový rozhodca, ktorému mantinel počas hry odsekol jeden z prstov na ruke.

Všetko sa to stalo počas prípravného zápasu vo Švédsku medzi klubmi Tingsryds AIF a Oskarshamnom. Domáci tím porazil svojho súpera v gólovej prestrelke 6:4, no celý zápas sa odohral v tieni nepríjemného zranenia jedného z čiarových rozhodcov.

Anton Starby sa pri mantineli na modrej čiare snažil vyhnúť dvojici hráčov súperiacim o puk, chytil sa však nesprávneho miesta – celá táto situácia totiž skončila odtrhnutím jedného prsta z ruky čiarového arbitra.

Kričal päť minút, až kým nedostal dávku sedatív,“ cituje slová kouča Tingsrydu Magnusa Sundquista web thehockeynews.com. „Bolo to to najodpornejšie, čo som kedy zažil. Z ruky sa mu odtrhol prst, doslova. Naši hráči diskutovali, čo za lanko visí pri mantineli, ale bol to palec. Náš lekár ho musel čo najskôr vziať preč... Myslíme na neho. Bolo to skutočne škaredé a veľmi nešťastné. Niečo podobné sa stane v jednom z miliónov prípadov.“