Main Content

Hviezda Manchestru City smeruje do Turecka

nedeľa, 21. august 2016 11:20 | Autor: Timotej Gašper

Hviezda Manchestru City smeruje do Turecka
Hviezda Manchestru City smeruje do Turecka | zdroj: © TASR

Pep Guardiola si rýchlo vyčlenil skupinu hráčov, ktorí v jeho plánoch nefigurujú. Jedným z nich je aj klubová dlhoročná ofenzívna opora, ktorá má podľa portálu TheSun.uk nasmerované do tureckého Besiktasu Istanbul.

Samir Nasri je rodákom z francúzskeho Marseille, kde tiež načal svoju bohatú futbalovú kariéru. Ešte ako teenager sa stal členom slávneho klubu „OM“, kde od roku 2004 obliekal dres prvého tímu. Šikovný ofenzívny univerzál zaujal natoľko, že si vypýtal nielenže miestenku do národného tímu, ale aj prestup do Arsenalu Londýn.

Na ostrovoch Nasriho hviezda zažiarila v plnom svetle a z francúzskeho reprezentanta sa ihneď stala opora „The Gunners“. Tri roky a viac než 180 odohraných zápasov spravili zo Samira veľmi skúseného futbalistu a v anglickej lige si vytvoril post uznávaného velikána. O nízkeho technika sa tak zaujímali veľkokluby z rôznych kútov Európy, no Francúz dal prednosť potencionálnemu projektu v Manchestri City, kam v lete 2011 prestúpil za 27,5 milióna eur.

V tíme „The Sky Blues“ si Nasri dlhé roky držal kvalitnú formu a tiež pevné miesto v zostave, no z kola von ho dostali zranenia a následný úpadok formy. Najvážnejšie zranenie z minulej sezóny ho vyradilo z hry až na pol roka, čo zanechalo výraznú stopu na jeho fyzickej a hlavne psychickej sile.

Samir sa v lete zapojil do plného tréningu, no za kormidlo Manchestru City sa postavil taktik Pep Guardiola, ktorý si rád upravuje káder podľa seba. Prvotné správy tvrdili, že Španiel je s Nasriho výkonmi spokojný a počíta s ním v novej sezóne. No nákupy „Citizens“ či neúčasť Nasriho v príprave dali ale verejnosti jasne najavo, aká je budúcnosť francúzskeho záložníka na Etihad Stadium.

Aktuálne 29-ročný futbalista si tak hľadá nový klub, ktorým sa ešte nedávno mal stať Inter Miláno, no tento prestup padol z dôvodu zmeny trénera. Teraz je najbližšie k Nasriho zisku turecký Besiktas, ktorý vstupuje do novej sezóny ako obhajca domáceho titulu. Plátok TheSun.uk informuje, že sa má jednať o ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup a všetky veci majú byť hotové už v najbližších hodinách.

Či je Turecko pre sympatického stredopoliara tou správnou destináciou je otázne, no vždy lepšie pravidelne hrávať v Besiktasi, ako vysedávať a byť prehliadaný v Manchestri. Kluby musia dohodu uzavrieť do konca tohto kalendárneho mesiaca, kedy sa vo viacerých krajinách končí letné prestupové okno.