Main Content

Bookmakeri Slovanu neveria. Favoritom je Petrohrad

pondelok, 22. august 2016 10:17 | Autor: Dávid Lech

Bookmakeri Slovanu neveria. Favoritom je Petrohrad
Bookmakeri Slovanu neveria. Favoritom je Petrohrad | zdroj: © TASR

Už dnes otváracím zápasom odštartuje deviaty ročník Kontinentálnej hokejovej ligy. Kto je podľa bookmakerov najväčším favoritom súťaže a aké šance sa dávajú bratislavskému Slovanu?

Spomedzi 29 účastníkov Kontinentálnej hokejovej ligy sú horúcimi favoritmi na zisk Gagarinovho pohára predovšetkým tri kluby. Podľa bookmakerov a nastavenia kurzov by sa o titul v ruskej nadnárodnej súťaži mali pobiť celky SKA Petrohrad, CSKA Moskva a Metallurgu Magnitogorsk. Najväčším favoritom je celok Petrohradu, na ktorého víťazstvo je vypísaný kurz 3,00. O niečo horšie je na tom moskovské CSKA (4,2) a na triumf obhajcov titulu z „magnitky“ je kurz 5,00.

Medzi širší okruh favoritov sa radí ďalších šesť tímov. Ide o Salavat Julajev Ufa (kurz na celkové 9,00), Avangard Omsk (11,00), Lokomotiv Jaroslavľ (13,00), AK BARS Kazaň (13,00), fínsky Jokerit Helsinki (13,00) a Dynamo Moskva (15,00).

Jediný slovenský účastník v najprestížnejšej európskej hokejovej súťaži uzatvára prvú polovicu tímov, keď jeho triumf v KHL je podľa nastavenia kurzov trinástym najreálnejším variantom. Na celkové prvenstvo Slovana v lige je vypísaný kurz 60,00. Na jeho finálovú účasť je kurz 30,00. Rovnaké kurzy sú vypísané aj na Barys Astanu, Dinamo Minsk a Traktor Čeľabinsk.

Väčšiu dôveru pred týmito klubmi má len trojlístok Sibir Novosibirsk (30,00), Nižnij Novgorod (40,00) a Soči (40,00).

Nasledujú ďalšie tri tímy, ktorých šance na víťazstvo sú ocenené kurzom 80,00, a to Admiral Vladivostok, Avtomobilist Jekaterinburg a Neftechimik Nižnekamsk. Ešte vyšší kurz – 100,00 – je vypísaný na celky Spartaku Moskva, Dinama Rigy a Medveščaku Záhreb.

A ktoré mančafty sú najväčšími outsidermi nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy? Zaradiť tu možno Severstaľ Čerepovec, Jugru Chanty-Mansijsk, Viťaz Čechov, Ladu Togliatti, Amur Chabarovsk i vôbec najpodceňovanejší celok súťaže z Metallurgu Novokuzneck.

Na záver si predstavíme ešte šance nováčika z Kunlunu, ktorý disponuje viacerými bývalými hráčmi NHL i veľmi kvalitnými európskymi korčuliarmi, čo bookmakeri ocenili a na víťazstvo čínskeho celku vypísali kurz 100,00.