Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.)

utorok, 23. august 2016 06:44 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Olympijské zlato si zaslúži aj patričné oslavy a Neymar sa k tímu Barçy pridá až v septembri. Najbližší ligový zápas, proti Bilbau, tak ešte vynechá. (ESPN)

REAL MADRID: Pekné jubileum oslávil pri víťazstve nad Realom Sociedad 3:0 záložník Toni Kroos. Ten si za Biely balet zahral duel s poradovým číslom 100. (klubový web)

ATLÉTICO MADRID: Portugalskú najvyššiu súťaž si ponovom vyskúša 22-ročný stopér Emiliano Velazquéz. Urugjačan najbližší ligový ročník odohrá vo farbách Sportingu Braga. (Marca)

VALENCIA: Možnosť odchodu brankára Diega Alvesa je veľmi reálna. Na špekulácie o prestupe do Barcelony či mimo Španielska reagoval klub vyhlásením, že ničomu brániť nebude. (Marca)

VALENCIA: Arséne Wenger z Arsenalu sľubuje, že dotiahne príchod Shkodrana Mustafiho. Nemecký zadák nie je lacným artiklom a stáť má až 50 miliónov libier. (Mirror)

ESPANYOL: Nejasne pôsobí budúcnosť mladého brankára Paua Lópeza. Ten bol v minulej sezóne jasnou jednotkou Barcelončanov, no záujem prejavili viaceré tímy, na čele s Tottenhamom. (Skysports)

BETIS: Okrem vysokej prehry 2:6 s Barcelonou si Sevillčania odniesli aj jedno zranenie. Stredopoliar Jonas Martin si natrhol väzy v kotníku a chýbať má najmenej mesiac. (Futbol.as.com)

GIJÓN: Veľmi negatívne sa predviedli priaznivci Sportingu Gijón. Tí v nedeľnom súboji rasisticky urážali Iñaka Williamsa z Bilbaa, čo bolo dôvodom krátkeho prerušenia duelu počas prvého dejstva. Situáciou sa bude zaoberať aj vedenie súťaže. (ESPN)

LEGANÉS: Nováčik ligy, Lega, sa tešia zo senzačného vstupu do sezóny. V prvom kole vyhrali na pôde Celty Vigo 1:0 gólom Victora Diaza a stoja medzi sedmičkou mužstiev s tromi bodmi. (Eurosport)