Main Content

Ružomberok posilňuje defenzívu, získal bývalé známe meno zo Slovana

utorok, 23. august 2016 09:41 | Autor: Filip Chudý

Ružomberok posilňuje defenzívu, získal bývalé známe meno zo Slovana
Ružomberok posilňuje defenzívu, získal bývalé známe meno zo Slovana | zdroj: © TASR

MFK Ružomberok má na začiatku sezóny problémy v defenzíve, ktoré sa rozhodol riešiť. Angažoval veľkého defenzívneho univerzála, známeho z dlhoročného pôsobenia v Slovane.

Hoci je MFK Ružomberok na štvrtom mieste tabuľky, má aktuálne tretiu najhoršiu ligovú defenzívu, keď dostal už desať gólov. V šiestich ligových zápasoch si len raz udržal čisté konto, aj to doma proti Prešovu, ktorý strelil po návrate do najvyššej súťaže zatiaľ len jeden gól. Čisté konto si Liptáci nedokázali udržať ani v pohárovom stretnutí proti treťoligovej Plavnici, a tak sa vedenie klubu rozhodlo konať.

Pod Čebrať prichádza zatiaľ do konca roka už skúsený 26-ročný defenzívny univerzál Kristián Kolčák, ktorý naposledy pôsobil v poľskej Ekstraklase v drese Podbeskidzie Bielsko-Biala, kde v lete skončil a hľadal si nový klub.

Odchovanec Slovana má bohaté skúsenosti, keď s belasými vyhral sedem trofejí (3-krát titul a národný pohár, raz superpohár) a dvakrát pôsobil v jeho farbách aj v skupinovej fáze Európskej ligy. V minulosti bol aj členom základnej zostavy reprezentačnej 21-tky. Kolčák je schopný hrať na všetkých defenzívnych pozíciách. Prichádzal do ligy ako defenzívny stredopoliar, v Slovane hral najčastejšie ako stopér, ale belasí ho využívali aj na oboch krajoch defenzívy.