Main Content

Odíde Lionel Messi za dva roky z FC Barcelona?

utorok, 23. august 2016 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Odíde Lionel Messi za dva roky z FC Barcelona?
Odíde Lionel Messi za dva roky z FC Barcelona? | zdroj: © TASR

Lionel Messi patrí aj napriek veľkej kritike, ktorá sa v poslednom období zniesla na jeho plecia, medzi najlepších hráčov futbalovej histórie. Odchovanec Barcelony predvádza zápas, čo zápas veľké futbalové predstavenia, otázkou je, dokedy ho budeme mať možnosť sledovať v Európe.

Objavujú sa totiž informácie, ktoré hlásajú, že po MS 2018, ktoré sú na programe v Rusku, sa Lionel Messi rozlúči s európskym futbalom a zamieri do rodnej Argentíny. Messi neraz deklaroval, že na starom kontinente v inom tíme ako v FC Barcelona hrávať nebude, vždy však dodal, že na sklonku kariéry sa chce vrátiť do domoviny, do klubu Newell´s Old Boys.

Viceprezident tohto klubu Cristian D´Amico je sebavedomý ohľadom návratu svojho bývalého ex- hráča, ku ktorému by podľa niektorých médií mohlo dôjsť už o dva roky, jeho výpoveď prináša portál 90min.com: „Myslím si, že nám všetkým bude potešením sledovať Messiho obliekať dres Newell´s. Budú nás sledovať médiá z celého sveta, potom prídu aj sponzori. To klubu výrazne pomôže.“

Po MS 2018 však Messi bude mať iba 31 rokov a je otázne, či je práve tento vek vhodný na to, aby odišiel z európskeho futbalového kolotoča. Napríklad, Cristiano Ronaldo, Messiho najväčší sok má 31 rokov už teraz stále zvláda vysoký štandard zápasov za Real Madrid či portugalskú reprezentáciu. Je nespochybniteľné, že Leo sa do Argentíny jedného dňa vráti, ale či to bude už o dva roky je momentálne prinajmenšom neisté.