Main Content

NHL 17: 10 najlepších útočníkov v hre. Poznáme aj rating Mariána Hossu

utorok, 23. august 2016 16:14 | Autor: Dávid Lech

NHL 17: 10 najlepších útočníkov v hre. Poznáme aj rating Mariána Hossu
NHL 17: 10 najlepších útočníkov v hre. Poznáme aj rating Mariána Hossu | zdroj: © TASR

EA SPORTS zverejnilo taktiež ratingy 10 najlepších útočníkov podľa jednotlivých postov v hre NHL 17. Naša redakcia pre vás vybrala desiatku najlepších ofenzívnych hviezd v hre a taktiež poznáme aj hodnotenie slovenského krídelníka Mariána Hossu.

Po brankárochobrancochuž poznáme aj kompletné hodnotenie desiatich najlepších krídelníkov i centrov v hre NHL 17. Naša redakcia pre čitateľov zmapovala desiatku najlepšie hodnotených útočníkov.

Marián Hossa sa medzi elitnú desiatku síce nedostal, no medzi pravými krídelníkmi obsadil ôsmu priečku s celkovým overallom 88. Jeho defenzívna činnosť dosahuje v hre tie najvyššie čísla. Pred ním sa v rebríčku objavili len Blake Wheeler (89), Phil Kessel (89), Jakub Voráček (90), Corey Perry (91), Joe Pavelski (91), Vladimir Tarasenko a Patrick Kane.

Poďme už ale na elitnú desiatku najlepšie hodnotených útočníkov zverejnenú na oficiálnom webe easports.com.

10. Vladimir Tarasenko – overall 93 – najväčšou prednosťou fyzicky dobre stavaného ruského krídelníka je rýchlosť (92) a sila (87). Taktiež nemožno zabúdať na jeho vynikajúcu presnosť striel zápästím (94).

9. Anže Kopitar – overall 93 – stal sa vôbec prvým hokejistom v drese Los Angeles Kings, ktorý získal Selke Trophy pre najlepšieho brániaceho útočníka. Radí sa medzi najlepšie hodnotených centrov v hre a pre svoj tím je veľkým prínosom na oboch stranách klziska.

8. John Tavares – overall 93 – má rovnaké hodnotenie ako Anže Kopitar t. j. 93. Jeho veľkou slabinou je korčuľovanie, no patrí medzi špičku hráčov v hre v rámci práce s pukom, streľby a inštinktov.

7. Jevgenij Malkin – overall 93 – ak je pri plnom zdraví, radí sa medzi najužšiu špičku hokejistov sveta. Vynikajúco využíva svoje skvelé parametre pre fyzickú hru a okrem iného je taktiež technicky mimoriadne zdatný. Je však veľmi náchylný na zranenia, čo ale hráči NHL 17 môžu vyriešiť vypnutím zranení.

6. Steven Stamkos – overall 94 – nepochybne jeden z najlepších kanonierov súčasnosti. Jeho najväčšími prednosťami je streľba, inštinkty, korčuľovanie a taktiež práca s pukom. Hráči NHL 17 mu tak môžu dopomôcť k zisku virtuálnej Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca ligy, ktorú už dvakrát v minulosti vyhral.

5. Jamie Benn – overall 94 – je mimoriadne komplexným hráčom, ktorý v útočnej fáze nemá takmer žiadnu slabinu. Dosahuje vynikajúce hodnotenia v práci s pukom, streľbe, inštinktoch i fyzickej hre. Je kapitánom Dallasu Stars a v NHL 17 patrí medzi najlepších dostupných hráčov.

4. Alexander Ovečkin – overall 94 – ruského snajpera netreba príliš dlho predstavovať. Jeho najväčšou prednosťou je streľba, predovšetkým vďaka strele príklepom i presnosti tejto strely (zhodne 94) dlhodobo patrí medzi najlepších kanonierov NHL. Vďaka týmto atribútom môže žiariť predovšetkým v presilových hrách, tak ako tomu je aj v realite.

3. Patrick Kane – overall 94 – najlepšie hodnotený pravý krídelník v hre NHL 17. V rámci zručností s pukom a techniky nemá v hre žiadnu konkurenciu. Okrem iného má perfektnú presnosť striel príklepom aj zápästím (obe 95). Na korčuliach dosahuje obrovskú rýchlosť (95) a je taktiež veľmi obratný (95). Jeho kľučky, teče, prihrávky a vedenie puku dosahujú hodnotu 96.

2. Jonathan Toews – overall 94 – Toews sa síce v produktivite nedokáže rovnať najväčším hviezdam ligy, no jeho prednosti spočívajú v iných činnostiach. Je komplexným hráčom s vynikajúcim bránením, skvelo korčuľuje, je silný na puku a taktiež má vynikajúcu strelu.

1. Sidney Crosby – overall 95 – Sidney Crosby je považovaný za najlepšieho hokejistu sveta a potvrdzuje to aj jeho hodnotenie v hre NHL 17. Má skvelú strelu, prihrávku, veľmi dobre korčuľuje, pýši sa kvalitnou hrou do tela. Jeho hre nemožno vyčítať takmer nič. Fanúšikov si na svoju stranu naklonil aj skvelými výkonmi v tohtoročnom play-off, keď ako kapitán doviedol Pittsburgh Penguins až na samotný vrchol – k zisku Stanley Cupu.