Main Content

VIDEO: Obrovská smola. Slovan prišiel hneď v prvom zápase o dôležitého hráča. Nezahrá si mesiace

streda, 24. august 2016 09:55 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Obrovská smola. Slovan prišiel hneď v prvom zápase o dôležitého hráča. Nezahrá si mesiace
VIDEO: Obrovská smola. Slovan prišiel hneď v prvom zápase o dôležitého hráča. Nezahrá si mesiace | zdroj: © TASR

Len včera prvým zápasom Slovan otvoril novú sezónu KHL a už ho postretla nepríjemná udalosť. Člen elitnej útočnej formácie sa v Kazani zranil a bude musieť podstúpiť operáciu.

Za stavu 2:1 pre ruský celok v tretej tretine si český útočník Radek Smoleňák preberal prihrávku v strednom pásme, keď ho zo strany doslova prevalcoval 194 centimetrov vysoký obranca Stepan Zacharčuk.

Rozhodca tento zákrok neposúdil ako nedovolený a po tom, čo 29-ročný krídelník ostal ležať otrasený na ľade, vzal pomstu do vlastných rúk jeho spoluhráč Jonathan Cheechoo, ktorý pred súperovou bránou vyprovokoval menšiu šarvátku.

Kouč „belasých“ Miloš Říha na oficiálnom webe hcslovan.sk v pozápasovom vyjadrení ozrejmil situáciu ohľadom rodáka z Prahy: „Škvrnou na zápase je zranenie Radka Smoleňáka, ktorý má po strete v strednom pásme zlomenú kľúčnu kosť, bude sa musieť podrobiť operácii a nepomôže nám dlhší čas."

Smoleňák prišiel do metropoly Slovenska ako hráč Medveščaku Záhreb, kde sa vypracoval v jedného z najnebezpečnejších útočníkov tímu. V 59 dueloch pozbieral 35 kanadských bodov a po príchode do bratislavského Slovana bol zaradený do prvej útočnej formácie, kde mal v novom ročníku hrať po boku kanoniera Jonathana Cheechooa a centra Jeffa Taffeho. Do tímu prišiel ako náhrada za odchádzajúceho českého legionára Lukáša Kašpara, no teraz bude musieť niekoľko týždňov nútene pauzovať. Vo vlaňajšej sezóne mal v zámorí zlomenú kľúčnu kosť kanadský supertalent Connor McDavid, ktorý v rámci rekonvalescencie vynechal 4 mesiace sezóny.