Main Content

TIP NA KONEČNÉ PORADIE BUNDESLIGY 2016/2017 podľa Šport7.sk

streda, 24. august 2016 10:18 | Autor: Timotej Gašper

Fanúšikovia z celého sveta sa dočkali. Už o dva dni totiž opäť štartuje nemecká najvyššia futbalová súťaž. Jedna z najlepších líg sveta je znova pripravená ukázať sa v plnej kráse. Obháji Bayern titul? Ako si poradí BVB a kto sa bude biť o zotrvanie a zostup? Všetky tieto otázky sme sa pokúsili zodpovedať v článku.

Boj na chvoste tabuľky (18-15.miesto)


Bitka o aspoň nejaké body sa pre nasledujúce kluby začne prakticky už v prvom kole. Situácia v zostupových vodách sa v Bundeslige ale mení každú chvíľu, čo znamená, že klub môže byť zachránení no o týždeň zasa na samom spodku. Napriek slušným výkonom tipujeme na posledné miesto SV Darmstadt. „Ľalie“

prežili pred rokom vzhľadom na post nováčika vskutku podarenú sezónu, no v lige ich zachránil nie príliš efektívny futbal, čo sa im v nasledujúcom ročníku môže vypomstiť. Azda najväčší papierový outsider bude teda musieť veľmi ťažko bojovať.

Veľkú krízu zažil malý Hoffenheim, ktorého len tak tak na 15.miesto vytiahol kanonier Kevin Volland. Nemecký útočník je však už hráčom Leverkusenu a TSG sa tak bude musieť zaobísť bez neho. Ak sa klub z tejto zlej sezóny nepoučí, o rok z toho bude viac než iste priamy zostup.

Baráž si počas tohto leta zahral Frankfurt, ktorý zostupu unikol o chlp v napínavom dvojzápase s Norimbergom, (2:1 celkový stav- pozn. redaktora) no nakoniec sa zachránil. Klub z Commerzbank Arény sa však podľa nás v novej sezóne nezmôže na nič viac, ako na 16.miesto.

Po ročnej pauze sa do Bundesligy vracia Freiburg. Je veľkou záhadou, ako si bude tento klub počínať, pretože ešte prednedávnom reprezentoval Nemecko v Európskej lige, no pred rokom už dokonca zostúpil. Striedavá vlna výsledkov by mala pokračovať aj naďalej, no s oslabeným kádrom sa proti silnej konkurencii  presadia len ťažko. 15.miesto by pre nováčika mohol byť v istom slova zmysle aj úspech, keďže pôjde aspoň o záchranu v najvyššej súťaži.

18.miesto - SV Darmstadt
17.miesto - TSG Hoffenheim
16.miesto - Eintracht Frankfurt
15.miesto - SC Freiburg